Liga prvaka

Manchester City rutinski do pobjede, sjajan potez Diaza za slavlje Reala

Hina

REUTERS

REUTERS

Luka Modrić ostao je na klupi Reala



Branitelji naslova europskog nogometnog prvaka, igrači Manchester Cityja u prvom su susretu osmine finala Lige prvaka očekivano kao gosti svladali FC Kopenhagen sa 3-1 (2-1), a u utorak je kao gost uspješan bio i madridski Real koji je u Leipzigu svladao domaći RB sa 1-0 (0-0).


City je u Kopenhagenu poveo golo De Bruynea (10), nakon odličnog proigravanja Fodena Belgijanac je utrčao u prazan prostor na desnoj strani domaćeg kaznenog prostora i preciznim prizemnim uarcem zatresao mrežu. Domaći su poravnali preko Mattssona (34) koji je pogodio s više od 20 metara nakon što se lopta sretno odbila njemu na nogu. Prethodno je Edesron loše izbio loptu i stoga se nije uspio na vrijeme vratiti na vrata.


Novo vodstvo gostima osigurao je Bernardo Silva na samom isteku prvog poluvremena, da bi u sudačkoj nadoknadi drugog dijela Foden nakon sjajnog duplog pasa s De Bruyneom postavio konačni rezultat.




Hrvatski reprezentativci Joško Gvardiol i Mateo Kovačić nisu konkurirali za nastup u sastavu Manchester Cityja.


Real je do pobjede u Leipzigu stigao lijepim golom Brahima Diaza (49) nakon izvrsog solo-prodora početkom drugog dijela.


Luka Modrić ostao je na klupi Reala.


U srijedu će svoje prve utakmice igrati Lazio – Bayern i Paris SG – Real Sociedad, a sljedećeg tjedna su na programu dvoboji Inter – Atletico, PSV Eindhoven – Borussia Dortmund, Napoli – Barcelona i Porto – Arsenal.