Englesko prvenstvo

Manchester City i Aston Villa pobjedama zakoračili u novo prvenstvo

Gabriel Jesus/Foto REUTERS

Gabriel Jesus/Foto REUTERS

City je slavio u gostima kod Wolverhamptona, a Aston Villa je uz dosta sreće svladala doma Sheffield United



MANCHESTER Manchester City i Aston Villa ostvarili su pobjede u prvim nastupima u novom prvenstvu. City je slavio u gostima kod nezgodnog Wolverhamptona 3:1, koji je prošle sezone dobio ova ogleda protiv Guardioline ekipe. City je poveo  u 20. minuti preko De Bruynea koji je iskoristio kazneni udarac. Na 0:2 povisio je u 32. minuti Phil Foden. Domaćinima je zakratko nadu vratio Raul Jimenez u 78. minuti da bi sve dvojbe oko pobjednika otklonio Gabriel Jesus u 90. minuti.


Nogometaši Aston Ville do premijerne pobjede u novom prvenstvu stigli su svladavši uz puno sreće kod kuće Sheffield United s 1-0.


Klub iz Birminghama je do pobjede došao golom Ezri Konse u 63. minuti, a gosti su, iako bez isključenoga kapetana Johna Egana još od 12. minute, promašili i kazneni udarac. S igračem manje Sheffield je u 34. minuti došao do penala, ali je udarac Johna Lundstrama obranio Argentinac Emiliano Martinez, pojačanje Ville iz Arsenala.




Villi je ovo bila prva utakmica sezone, a Sheffield United, jedno od najugodnijih iznenađenja prošle sezone, prvenstvo je počeo s dva poraza bez postignutoga gola.



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore