Incidenti

Mađari pod novim optužbama za rasističko ponašanje navijača, Harry Kane tvrdi da nije čuo hukanje

Portal Novi list

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Sve je krenulo još prije utakmice kada su mađarski navijači zvižducima popratili klečanje engleskih reprezentativaca, a nakon Sterlingovog gola i "tuširanja" nastavilo i bakljom koja je ubačena u teren nakon trećeg gola



BUDIMPEŠTA Pobjeda Engleske u Mađarskoj u okviru kvalifikacija za SP prema očekivanjima nije protekla bez incidenata. Mađari su prvi od četiri pogotka postigli u 55. minnuti. Raheem Sterling je zabio i potrčao prema onom dijelu tribine gdje su ono najžešći navijači. Podigao je dres, pokazao natpis (u znak sjećanja na nedavnog preminulog prijatelja), a s tribina se prolomila salva zvižduka. Ubrzo su mu se u slavlju pridružili i drugi engleski reprezentativci, a na njih su počele letjeteti kartonske čaše s raznim tekućinama.


Sve je krenulo još prije utakmice kada su mađarski navijači zvižducima popratili klečanje engleskih reprezentativaca, a nakon Sterlingovog gola i “tuširanja” nastavilo i bakljom koja je ubačena u teren nakon trećeg gola.


Raheem Sterling/Foto REUTERS

Raheem Sterling/Foto REUTERS


Čaše su poletjele i nakon četvrtog gola Ricea. Neki igrači su odgovorili tako što su ispili sadržaj.




Kapetan Harry Kane pozvao je nakon utakmice FIFA-u i UEGA-u da oštrije reagiraju prema Mađarskoj.


Declan Rice/Foto REUTERS


– Prijavit ćemo ovo nadležnim organima i nadam se da će kazne biti adekvatne – rekao je Kane i dodao kako su neki rekli da je bilo hukanja, ali ga on osobno nije čuo.


Jasno, Englezi bi rado optužili Mađare za nove rasističke ispade nakon što su kažnjeni za ispade takve vrste tijekom EURO-a.