Championship

Luton Town predvođen Simonom Slugom slavio kod izravnog suparnika, bivši vratar Rijeke još može izboriti ostanak

Hina

Simon Sluga

Simon Sluga

Bila je ovo četvrta uzastopna utakmica Lutona bez poraza, u ta četiri susreta osvojio je osam bodova, ali uoči posljednjeg kola još uvijek se nalazi u zoni ispadanja



LONDON Hrvatski reprezentativni vratar Simon Sluga branio je čitavu utakmicu za Luton Town koji je u susretu pretposljednjeg, 45. kola druge engleske lige kao gost svladao izravnog suparnika za ostanak Hull City sa 1-0 (0-0).


Jedini pogodak na utakmici postigao je LuaLua u 85. minuti.


Bila je ovo četvrta uzastopna utakmica Lutona bez poraza, u ta četiri susreta osvojio je osam bodova, ali uoči posljednjeg kola još uvijek se nalazi u zoni ispadanja, na 22. mjestu sa 48 bodova, koliko ima i 21. Charlton Athletic, koji drži posljednje mjesto koje osiguravao ostanak u drugoj ligi, ali Charlton ima bolju razliku pogodaka. Hull je nakon prtog poraza zaredom praktički ispao, nalazi se na 23. mjestu sa 45 bodova, ali i mnogo slabijom razlikom pogodaka od Charltona.




Ivan Šunjić igrao je do 61. minute za Birmingham City u 0-2 porazu na gostovanju kod Preston North Enda. Birmingham nije uspio pobijediti niti u jednoj utakmici od nastavka sezone, osvojio je tri boda u tih osam kola te stoga još uvijek nije siguran u ostanak, nalazi se na 20. mjestu sa 50 bodova, koliko ima i 19. Middlesbrough.


Ranije u subotu je Stoke City napravio veliku uslugu West Bromwich Albionu, kojega vodi bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić,  u borbi za izravni plasman u Premier ligu 1-0 pobjedom protiv Brentforda. Nakon tog ishoda WBA će ipak u posljednje kolo ući s druge pozicije na ljestvici koja izravno vodi u Premier ligu te će sami odlučivati o svojoj sudbini. WBA je porazom 1-2 (1-1) na gostovanju kod Huddersfield Towna u petak došao u veliku opasnost da ispusti drugo mjesto na ljestvici koje izravno vodi u Premier ligu, jer je trećem Berntfordu, koji je pobijedio u svih svojih sedam utakmica nakon nastavka sezone, za preskakanje WBA bio dovoljan i bod na subotnjem gostovanju kod Stoke Cityja. No, serija Brentforda je stala u Stokeu, domaći sastav je pobijedio sa 1-0 (0-0) golom Gregoryja iz 38. minute, pa je Brentford ostao na učinku od 81 boda, jednim manje od drugog WBA, a šest manje od vodećeg Leeds Uniteda koji je ovim ishodom osigurao naslov prvaka druge lige za ovu sezonu.


Tako će odluka o tome tko će se pridružiti Leeds Unitedu na putu u prvu ligu pasti u posljednjem kolu koje je na programu u srijedu. WBA je na svom Hawthornseu dočekati Queens Park Rangers te će u slučaju pobjede osigurati povratak u društvo najboljih nakon dvije godine. S druge strane Brentford se mora nadati još jednom kiksu WBA uz svoju domaću pobjedu protiv Barnsleya.


Dva prvoplasirana sastava iz druge engleske lige izravno ulaze u prvu ligu, dok sastavi od trećeg do šestog mjesta igraju doigravanje za trećeg putnika u društvo najboljih. WBA je prošle sezone igrao u doigravanju u kojemu je izgubio od Aston Ville u polufinalu.