Kapetan Hrvatske

Luka Modrić se oglasio nakon jubileja u dresu Reala: “Zadovoljan sam, ali idem po još trofeja…”

Hina

Frenkie de Jong i Luka Modrić/Foto REUTERS

Frenkie de Jong i Luka Modrić/Foto REUTERS

Sve se može postićim predanošću, radom i ljubavlju prema onome čime se baviš - rekao je Luka

MADRID Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić, koji je u nedjelju protiv Barcelone odigrao svoju 400. utakmicu za Real Madrid, rekao je u ponedjeljak da tek treba vidjeti koliko će ih još odigrati.
– Jako sam ponosan što sam odigrao 400 utakmica. Nadam se da ću nastaviti igrati a vidjet ćemo do kojeg ću broja doći – izjavio je Modrić za klupsku internetsku stranicu.
Modrić, s 36 godina najstariji igrač Real Madrida, ima ugovor do 30. lipnja 2022. godine. Ranije je govorio kako želi ostati što duže u Madridu i ondje završiti igračku karijeru.
U nedjelju je odigrao 90 minuta u pobjedi od 2-1 na gostovanju kod Barcelone.
Upravo je protiv Barcelone bio odigrao i svoju prvu utakmicu 2012. godine, odmah po dolasku iz londonskog Tottenhama. I tada je Real Madrid bio pobijedio s 2-1 ali u Superkupu, a Modrić je dobio posljednjih osam minuta.
– Uživao sam od trenutka kada sam stigao – istaknuo je vezni igrač. – Sve što se nakon toga dogodilo bilo je nevjerojatno. To nisam mogao niti zamisliti.
Od 400 odigranih utakmica izašao je kao pobjednik u njih 261. Pri tome je osvojio 4 Lige prvaka i 4 klupska svjetska prvenstva, 3 europska Superkupa, 3 španjolska Superkupa, dva prvenstva i jedan kup. Godine 2018. osvojio je Zlatnu loptu, nagradu za najboljeg nogometaša svijeta.
– Zadovoljan sam i zahvalan na svemu što mi se dogodilo tijekom tog razdoblja. Sada idemo po još toga – poručio je.
Real Madrid se nedjeljnom pobjedom nad najvećim rivalom nalazi na drugom mjestu u prvenstvu, s bodom manje od vodećeg Real Sociedada dok je Barcelona deveta.
Upitan koji bi savjet dao dječacima koji počinju igrati nogomet Modrić je odgovorio:
– Neka si odrede cilj i nastoje ga dostići. Moraju se boriti, vjerovati u sebe i trenirati svaki dan. Sve se može postićim predanošću, radom i ljubavlju prema onome čime se baviš.