Pomiče granice

Luka Modrić je u pobjedi protiv Leipziga upisao još jedan povijesni nastup, ispred njega je samo legendarni Ferenc Puškaš

Portal Novi list

Luka Modrić i Xaver Schlager/Foto REUTERS

Luka Modrić i Xaver Schlager/Foto REUTERS

Kapetan "kockastih" postao je prvi nogometaš nakon mađarskog napadača koji je s navršenih 37 godina zaigrao za Real u Ligi prvaka ili Kupu prvaka



RIJEKA Luka Modrić odigrao je do 81. minute u pobjedu Reala nad Leipzigom u Ligi prvaka i još jednom osigurao svoje mjesto u povijesnici Real Madrida. Naime, kapetan hrvatske reprezentacije dostigao je legendarnog Ferenca Puškaša postavši prvi igrač od tog slavnog Mađara koji je zaigrao u Ligi prvaka (ex. Kup prvaka) nakon što je proslavio 37. rođendan.


Naime, Luka je 9. rujna navršio 37 godina, a Puškaš je davne 1965. godine zaigrao za Real u susretu protiv Kilmanrocka. Mađarski napadač u tom trenutku je imao 38 godina i 229 dana.


Inače, potpuno razumljivo u ovu statistički kategoriju nisu uključeni vratari. Uostalom, kada je govora o Ligi prvaka među pet najstarijih nogometaša koji su nastupili svi odreda su vratara počevši od Marca Ballote koji je 2007. godine s 43 godine, osam mjeseci i osam dana branio za Lazio kod Real Madrida. Tek šesti u tom poretku je igrač. Branič Milana Alessandro Costacurta je 2006. godine igrao protiv AEK-a s 40 godina, šest mjeseci i 28 dana.




Najstariji strijelac u Ligi prvaka je Francesco Totti (Roma), koji je zabio CSKA-a s 38 godina i 59 dana. Taj rekord je opasno ugrožen budući da je Zlatan Ibrahimović s 40 godina još uvijek aktivan.