Veznjak Dinama

Lovro Majer pred maksimirski derbi: ‘Moramo biti oprezni, Rijeka ima znanje i moć’

Ivana Vaupotić

Foto Nel Pavletić PIXSELL

Foto Nel Pavletić PIXSELL

Rijeka iz utakmice u utakmicu pokazuje da je u dobroj formi. Njihovi igrači se dižu, a imaju znanje i moć napraviti određene neugodnosti - kaže Majer



Neumoljive brojke govore da je Dinamo u pet utakmica drugog dijela sezone tresao mreže suparnika u sedam, što samo po sebi ne bi uopće bilo loše da pri tome nisu uknjižena dva poraza, i to bez zabijenog gola. Preciznije, modri ansambl je u prvenstvu »bušio« Slaven Belupo (2:0), Goricu (2:0) i Inter (3:2), a ostao je kratkih rukava u četvrtfinalu Hrvatskog nogometnog kupa s Rijekom (0:1) i derbiju s Osijekom u Gradskom vrtu (0:1).


Navedeni rezultati jasno pokazuju da Dinamo ovog proljeća ima dosta problema sa suparnicima iz gornjeg doma HT Prve lige, a idućh pet dana mu donosi sučeljavanja s najbližim pratiteljima na ljestvici. Već sutra na stadion Maksimir stiže Rijeka, a srijeda donosi gostovanje kod Hajduka na Poljudu. Naravno, u ovom trenutku nikome u Maksimirskoj 128 ne pada na pamet razmišljanje o odlasku u Split.


Snaga suparnik


– Uvijek idemo utakmicu po utakmicu. U našem fokusu je derbi s Rijekom, koja u zadnje četiri utakmice nije primila niti jedan gol. Mislim da taj podatak govori više nego dovoljno o trenutnoj formi i snazi našeg idućeg suparnika. No, vjerujem da mi možemo biti ti koji će prekinuti tu njihovu seriju – objašnjava Lovro Majer.




Nakon prvih mjesec dana nastavka sezone jasno je da Dinamo još uvijek traži formu koja ga je krasila tijekom jeseni, kada je, između ostalih, na stadionu Maksimir isprašena Atalanta u Ligi prvaka (4:0). Ma, nigdje nismo zapel. Jednostavno, da pobjeđujemo u svakoj utakmici koju igramo, bili bismo strojevi a ne ljudi. Činjenica je da smo slabije odigrali dvije utakmice ovog proljeća, i to nas je na Rujevici koštalo ranog ispadanja iz Kupa. Međutim, nema baš nikakvog razloga za nemir i nekakvu paniku. U prošlom kolu smo odigrali dobru utakmicu s Interom. Vjerujem da smo tu naznačili početak nove pobjedničke serije – dodaje vlasnik modre »desetke«.


Prema njegovim riječima, porazi na gostovanjima kod Rijeke i Osijeka nisu utjecali na raspoloženje u Dinamovim redovima.


Otkloniti sumnje


– Atmosfera nam je jako dobra. Istina, zabilježili smo ta dva loša rezultata, ali nisam primijetio da smo pali mentalno, ili na neki drugi način. Dapače, mislim da nas je to malo protreslo u pozitivnom smislu. Baš zato sam uvjeren da ćemo na terenu znati odgovoriti na način koji trener traži od nas – tvrdi Majer.


Iako Dinamo ima veliku bodovnu prednost nad najbližom pratnjom na ljestvici HT Prve lige, jasno je da dva uzastopna derbij nose određeni pritisak. Na kraju krajeva, teorija kaže da bi se taj višak mogao prepoloviti, ako idućih pet dana donese nove posrtaje.


– Moje misli uopće ne idu u smjeru eventualnih kikseva. Čvrsto vjerujem da u te dvije utakmice možemo osvojiti maksimalan broj bodova i otkloniti sumnje. Rijeka i Hajduk su ponajbolje momčadi u Hrvatskoj i jasno nam je da će bit teško, ali imamo više nego dovoljno samopouzdanja – tumači Majer, koji se u drugom dijelu prvenstva ustalio u udarnoj postavi Dinama.


Suvišno je isticati da i on, poput svih svojih suigrača, pažljivo bira riječi dok govori o sutrašnjem suparniku


– Rijeka iz utakmice u utakmicu pokazuje da je u dobroj formi. Njihovi igrači se dižu, a svakako imaju znanje i moć da nam naprave određene neugodnosti na Maksimiru. Međutim, mislim da će tu sve ovisiti o nama i našoj igri. Ako budemo na razini kakvu smo držali većim dijelom sezone, onda se ne bojim za konačni rezultat – zaključuje Majer.