Raspad momčadi

Lokomotiva je u Šibeniku doživjela “deja vu”, Goranu Tomiću slijedi ono što je doživio Tomislav Ivković

Davor Petrović

Goran Tomić/Foto PIXSELL

Goran Tomić/Foto PIXSELL

Trener Lokomotive ostat će bez pola momčadi



ZAGREB Sedam godina nakon svog prvog finala Kupa Hrvatske, Lokomotiva je doživjela ono što se Francuzi zovu »deja vu«. Prvenstvo je zaključeno na drugom mestu, odmah iza još uvijek prejakog Dinama, a bitka za trofej okončana je tijesnim porazom, odnosno marginom od jednog gola, iako je sve moglo završiti drugačije.


Jedinu razliku predstavljaju suparnik i format finala. Te sezone 2012./13. s Hajdukom su igrane dvije utakmice za Rabuzinovo Sunce (1:2, 3:3), a sada je sučeljavanje s Rijekom bilo svedeno u devedeset minuta (0:1). Lokosi su u oba finala imali svoje prilike za uspjeh, ali nisu ih uspjeli iskoristiti, za razliku od svojih suparnika.


– Rijeci samo mogu čestitati na osvajanju Kupa, a svojim dečkima nemam što zamjeriti. Napravili smo sve za pobjedu i izgledali smo jako dobro. Iza nas je odlična sezona i žao mi je što nas lopta nije nagradila – ističe Goran Tomić.




Trener Lokomotive sada će iskusiti ono što je prije sedam godina doživio Tomislav Ivković. Lokosi su i tada uknjižili iste rezultate, a na kraju sezone su ostali bez pola momčadi. Preciznije, Jakov Puljić je otišao u Gent, Domagoj Antolić vratio se u Dinamo, Ivan Boras i Mate Maleš otišli su u Rijeku, gdje im se uskoro priključio i Andrej Kramarić, Goran Tomić, pak, od siječnja zna da će Fran Karačić i Lirim Kastrati u novu sezonu ući kao igrači Dinama. Prije 20-ak dana je, pak, saznao da Mryto Uzuni odlazi u Ferencvaroš, a prošlog tjedna je zgotovljen transfer Kristijan Jakića u Maksimirsku 128. Povrh toga, sjajne partije na golu Lokomotive lansirale su Ivo Grbića u centar pažnje brojnih europskih klubova, što znači da bi i on mogao uskoro napustiti Kajzericu.


Jednostavno, takva je sudbina Lokomotive, koja je, prema službenim brojkama, u netom završenoj sezoni imala proračun od 38 milijuna kuna. Na Kajzerici ne troše iznad svojih mogućnosti, i zbog toga u svaku sezonu ulaze bez pola nositelja igre. Tako će biti i sada.


Doduše, Tomić već sada zna će dobiti nova lica u svlačionici. Lokomotivi na jednogodišnju posudbu stižu Mario Ćuže i Marko Đira iz Maksimirske 128, a blizu relizacije je i transfer Sherifa Kallaku, standardnog U-21 reprezentativca Albanije. Povrh toga, čelnici kluba zbog kvalifikacija LP ubrzano traže pojačanja za momčad koju će Tomić povesti u novu sezonu.