Kadrovsko pojačanje

Liverpool je angažirao novog sportskog direktora, prvi zadatak je dovođenje nasljednika Jurgena Kloppa

Hina

Jurgen Klop/Foto REUTERS

Jurgen Klop/Foto REUTERS

Dolazak Hughesa na Anfield, prvi je veliki potez Michaela Edwardsa, koji je nedavno imenovan glavnim direktorom Fenway Sports Groupe za nogomet



LIVERPOOL  Vodstvo engleskog nogometnog velikana Liverpoola izabralo je Richarda Hughesa za novog sportskog direktora, objavili su “Redsi”.


Bivši tehnički direktor Bournemoutha sada kreće u potragu za nasljednikom Jurgena Kloppa, ali i novim pojačanjima.


Dolazak Hughesa na Anfield, prvi je veliki potez Michaela Edwardsa, koji je nedavno imenovan glavnim direktorom Fenway Sports Groupe za nogomet.




Edwards i Hughes su kolege i prijatelji već dva desetljeća, još iz vremena kada su proveli zajedno u Portsmouthu. Edwards je bio analitičar podataka, a Hughes igrač.


“Nevjerojatno sam ponosan što mi je ponuđena ova prilika. Liverpool je jedinstven klub i zahvalan sam što sam dobio priliku služiti mu u ovom svojstvu. Ljudi s pravom govore o bogatoj povijesti kojom se ova organizacija može pohvaliti, ali sadašnjost i budućnost su ono što me stvarno oduševljava,” kazao je Hughes.


“Potpuno sam svjestan očekivanja i odgovornosti koje donosi preuzimanje ove pozicije,” dodao je Hughes koji će službeno preuzeti funkciju 1. lipnja.


Bivši škotski reprezentativac upisao je više od 300 nastupa u karijeri, uglavnom za Portsmouth i Bournemouth.


Rođen je u Glasgowu, međutim odrastao je u blizini Milana i igrao je u omladinskim pogonima Atalante prije nego što je prešao u akademiju Arsenala. Opisuju ga kao ‘hodajuću knjigu kontakata’ koja ‘zna svakoga u nogometu’.


Na koncu ove sezone Anfield napušta Jurgen Klopp koji je vodio “Redse” od 2015. godine osvojivši osam trofeja pri čemu Ligu prvaka (2019) i englesko prvenstvo (2020).