Prvi susreti četvrtfinala

LIGA PRVAKA Vinicius Junior srušio Redse, Manchester City u 90. minuti došao do pobjede

Luka Medak

Vinicius Junior i Casemiro/Foto REUTERS

Vinicius Junior i Casemiro/Foto REUTERS

I dok se činilo kako će prvi susret četvrtfinala završiti bez pobjednika, u posljednjoj minuti susreta De Bruyne je proigrao Gundogana, a on pak proslijedio loptu Philu Fodenu za važnu pobjedu Manchester Cityja



RIJEKA U prvoj večeri četvrtfinala najprestižnijeg nogometnog natjecanja na svijetu Manchester City je u posljednjoj minuti izvukao pobjedu 2:1 nad Borussijom Dortmund, dok je Real Madrid pokazao nadmoć protiv Liverpoola te slavio s 3:1.


Nogometaši Manchester Cityja držali su kontrolu nad većim dijelom prvog poluvremena, kada su i postigli pogodak greškom Borussije. Dodavanje Emrea Cana bilo je presječeno i u brzom kontranapadu Mahrez je asistirao De Bruyneu za laki pogodak i vodstvo. Iako su imali veći posjed lopte, Borussia je imala svoje prilike i ta minimalna prednost “Građana” nestala je u 84. minuti, kada je Erling Haaland asistirao Reusu za izjednačenje, a to mu je bio i 18. pogodak u Ligi prvaka.


I dok se činilo kako će prvi susret četvrtfinala završiti bez pobjednika, u posljednjoj minuti susreta De Bruyne je proigrao Gundogana, a on pak proslijedio loptu Philu Fodenu za važnu pobjedu Manchester Cityja.




Jürgen Klopp se odlučio za neuobičajene promjene u početnoj postavi. Osim što je ostavio Firmina na klupi, dao je i prednost Keiti nad Thiagom Alcantarom, što je vrlo brzo i požalio te napravio zamjenu već prije poluvremena, kada su Madriđani već imali prednost 2:0 golovima Vinicusa Juniora i Marca Asensija.


Svojim pogotkom 20-godišnji Vinicius je postao drugi najmlađi strijelac Reala u “knockout” fazi ovog natjecanja nakon Raula (s 18 godina 1996. protiv Juventusa). Začudo, Liverpool u prvih 45 minuta nije uputio niti jedan udarac naspram devet Reala, ali Kloppova momčad se nije predala. Već početkom drugog dijela Liverpool je smanjio zaostatak pogotkom Salaha, no vrlo brzo je odgovorio Vinicus novim pogotkom na asistenciju Luke Modrića. Zidaneova momčad je do kraja držala utakmicu pod kontrolom i u uzvratu na Anfieldu će braniti dva pogotka prednosti.