Ivor Weitzer

Lider nogometaša Opatije: “Ako želimo na vrh, neke stvari moramo iskorijeniti”

Ivan Volarić

OLAKO PRIMLJENI GOLOVI – Ivor Weitzer/Foto S. DRECHSLER

OLAKO PRIMLJENI GOLOVI – Ivor Weitzer/Foto S. DRECHSLER

Olako primamo golove i to definitivno moramo iskorijeniti ako želimo biti ozbiljni i konkurentni za prvo mjesto. Kvalitetne ekipe protiv Croatije to znaju iskoristiti – kaže Weitzer



RIJEKA Nogometaši Opatije ipak nisu uspjeli u svojem naumu. Nakon poraza kod Kustošije u redovima »crno-bijelih« na papir su stavili ambicioznu računicu: u iduća tri domaća ogleda valjalo bi osvojiti barem sedam, a bilo bi idealno, i devet bodova.


Taj učinak ne bi samo značio praktički ostvarenje osnovnog cilja i to već nakon prve dionice prvenstva (ostanak u ligi…), nego bi Opatijce vrlo vjerojatno doveo u poziciju da mogu prezimiti i u ulozi – jesenskih prvaka. Prošlosubotnji domaći poraz od Croatije umnogome je poremetio te ambiciozne planove, ali i ukazao na neke probleme u igru. Opatijci su izgubili onaj prepoznatljivi središnji blok i čvrstu igru u fazi obrane, što ih je i odvelo visoko ove sezone.


Izjednačena liga


– Baš sam nakon utakmice pogledao snimku i treba reći da je utakmica mogla otići i na našu stranu, ali je isto tako činjenica da smo u nekim utakmicama ove sezone bili u podređenom položaju pa smo uzeli bodove. Lopta ti negdje uzme, a negdje vrati… Nemamo si realno što puno za zamjeriti. Pružili smo sve od sebe, ali i napravili neke pogreške. Olako primamo golove i to definitivno moramo iskorijeniti ako želimo biti ozbiljni i konkurentni za prvo mjesto. Kvalitetne ekipe protiv Croatije to znaju iskoristiti.




Liga je dosta izjednačena, ali po meni najkvalitetniji nogomet igraju Osijek, Dugopolje i Croatia. Protiv takvih ekipa jednostavno ne smiješ raditi takve pogreške jer oni to iskoriste. Već nam se nekoliko utakmica događaju takve situacije i to moramo ispraviti ako želimo napraviti iskorak prema vrhu ljestvice – govori Ivor Weitzer, s osam pogodaka prvi strijelac i svojevrsni lider Opatijaca, koji su u posljednja tri susreta primili sedam pogodaka.


U prosjeku više od dva po utakmici. Ilustracije radi, u prethodnih 12 kola Opatija je u prosjeku primala točno gol po utakmici. Korona i stanka uslijed samoizolacije očito je poremetila puno toga u momčadi.


– Ne bih rekao da je u pitanju korona ili recimo pad u snazi. Dosta smo utakmica rješavali u devedestim minutama, trčimo dosta, borimo se do posljednjih minuta. Rekao bih da je to više stvar koncentracije ili individualne kvalitete. Igrač mora razmišljati o onome što radi na utakmici. Sve je stvar koncentracije. Primjerice, kada dobiješ gol iz prekida. Nije to stvar umora, već koncentracije. Dakle, imaš dovoljno vremena da se namjestiš, pogledaš gdje je lopta, gdje ti je suparnik i slobodan prostor, odnosno kako riješiti tu situaciju – nastavlja Weitzer.


Dobar rezultat


Dobra je vijest da je Dragovoljac počeo posustajati pa se unatoč posljednjim kiksevima Opatijcima može u posljednjim dvama kolima otvoriti mogućnost da jesenski dio sezone zaključe na prvom ili drugom mjestu.


– Realno gledajući, nitko od nas nije očekivao da možemo napraviti ovako dobar rezultat, niti je bilo tko imao očekivanja da možemo biti ovako visoko. Puno ovih igrača nikada nije igralo Drugu HNL i za dosta njih je sve ovo dosta novo. Gledano iz tog kuta mi smo više nego ispunili ciljeve, ali sada kada su svi ti igrači vidjeli da se može i da su razlike malene, zašto to onda ne pokušati dodatno kapitalizirati i, ako je moguće, napraviti vrhunski rezultat.


Jasno, trebamo iskorijeniti gluposti koje nam se događaju. Kod nas ima jako puno mjesta za napredak i toga su svi svjesni. Vidjet ćemo što će nam donijeti preostala dva kola, a onda ćemo imati dosta vremena otkloniti greške i poboljšati neke stvari do drugog dijela sezone – rekao je Weitzer.