Đoni Tafra

Legendarni vratar i pomoćni trener Orijenta 1919 poručuje: “Imamo što pokazati, ali svjesni smo da je Dinamo – Dinamo”

Ivan Volarić

Đoni Tafra/Foto Arhiva NL

Đoni Tafra/Foto Arhiva NL

Velika je šteta što nećemo biti kompletni, sigurno da bi sve to bilo drugačije da su nam na raspolaganju još tri, četiri igrača, koja su nam neodstajala u prijašnjim utakmicama - kaže pomoćnik Ede Flege



RIJEKA U slučaju da današnja utakmica na Krimeji nakon 90 minuta završi bez pobjednika, igrat će se produžeci, a ukoliko i tada ne bi bilo pogodaka, pucali bi se jedanaesterci. Đoni Tafra, pomoćnik i trener vratara u stožeru Ede Flege, nekada je bio vrsni vratar Rijeke i to one nesuđene šampionske Rijeke koja je vodila bitku s Modrima za naslov prvaka do posljednjeg kola sezone 1998./99.


– Treniramo li penale? Do sada još nismo… – govori Tafra. – Dinamo je veliki favorit, ali u životu je sve moguće pa ni ta papirnata uloga ne mora ništa značiti. Ako se postavimo kako treba, uvijek postoji mogućnost pozitivnog rezultata.


Orijent 1919 je pokazao da nije momčad koju se može i treba podcijeniti.




– Apsolutno imamo što pokazati, ali smo svjesni da je Dinamo – Dinamo. Pružit ćemo sve od sebe, a na kraju ćemo vidjeti što će se dogoditi. Velika je šteta što nećemo biti kompletni, sigurno da bi sve to bilo drugačije da su nam na raspolaganju još tri, četiri igrača, koja su nam neodstajala u prijašnjim utakmicama.


Vratar Boglić je u sasvim pristojnoj formi.


– Diže se iz utakmice u utakmicu, napreduje i to će kroz nekoliko utakmica biti vrlo dobro. I sad je dobro, a bit će još bolje. Treba mu vremena s obzirom na to da dugo nije branio, a i zahtjevi su nešto drugačiji – rekao je Tafra.