Robert Jarnik

Legendarni lijevi bek vatrenih je oduševljen: “Domagoj Bradarić me podsjetio na moje igre u reprezentaciji”

P. N.

Robert Jarni/Foto Arhiva NL

Robert Jarni/Foto Arhiva NL

Stvarno me je oduševio kako je odigrao protiv Švicaraca, a odigrao je dobro i u zadnjih pola sata u dvoboju sa Šveđanima kada je zamijenio Melnjaka - kaže Jarni



RIJEKA Hrvatska nogometna reprezentacija čini se da je napokon riješila jedan od svojih gorućih problema, mjesto lijevog beka. Još od vremena kada je na toj poziciji igrao „brončani“ sa SP 1998. godine u Francuskoj Robert Jarni gotovo svi izbornici nakon „trenera svih trenera“ Ćire Blaževića muku su mučili s pozicijom lijevog beka. Prijateljski dvoboj sa Švicarskom, te ogled sa Švedskom čini se da su pokazali da izbornik Zlatko Dalić ne bi više trebao tražiti lijevog beka. Na toj poziciji više nego dobro su odigrali Dario Melnjak i Domagoj Bradarić:


– Melnjak je jako dobar, zanimljiv igrač, sjajno je odigrao protiv Švicarske dok je u dvoboju sa Švedskom bio na razini zadatka sat vremena, kada je bilo vidljivo da je ostao bez snage, da je imao problema, posebice u drugom dijelu dok je bio na travnjaku s Kuleševskyim. Bradarić je bio sjajan u dvoboju sa Švicarskom, asistirao je kod izjednačujućeg gola kojeg je postigao Brekalo. U toj akciji na najbolji način je iskoristio prazan prostor na desnoj boku domaćina, i što mi se posebno svidio kada je ušao u kazneni prostor nije nasumice ubacio loptu pogledao je gdje su suigrači, odlično je proigrao Brekala koji je zabio prekrasan zgoditak –  kazao je Jarni.


Bradarić je lijevi bek ili pak bek-krilo?




– Melnjak je pravi klasični desni bek, dok je Bradarić bek-krilo, njemu više odgovara igra od centra preman naprijed. Svojom igrom me podsjetio na moje igre, više sam volio igrati prema naprijed. Stvarno me je oduševio kako je odigrao protiv Švicaraca, a odigrao je dobro i u zadnjih pola sata u dvoboju sa Šveđanima kada je zamijenio Melnjaka. Isto tako želim kazati da osim ove dvojice igrača, za poziciju lijevog beka sa punim pravom konkuriraju Barišić, kojeg je izbornik Dalić već koristio, kao i Sosa.


Čini se da je sada najveći problem desni bek?


– Nakon što se Vrsaljko ponovno ozlijedio to je velika šteta za njega ili još veći hendikep za izbornika Dalića, tu nemamo veliki izbor kao na desnom boku. Moram iskreno priznati da se Uremović koji je po vokaciji stoper sjajno snašao na toj poziciji, možda je on i najveće iznenađenje. Nije isto igrati na poziciji stopera i desnog beka. Naime na mjestu desnog boka morate puno više sudjelovati u igri, stalno se pridodavati napadu ali potom se još brže vrati na svoju poziciju u obrani.


Malo je iznenađenje priredio Dalić kada je  protiv Švedske izveo momčad bez napadača?


– Iznenadio je svojim načinom igre gotovo svih. Momčad je odlično od reagirala, sat vremena su igrali visoki presing, nisu dali gostima da opasnije ugroze naša vrata. Nakon toga smo pali, ostali su igrači bez snage, Šveđani su bili bolji i opasniji. Na našu sreću postigli su samo jedan zgoditak. Izbornik Dalić je pravovremeno reagirao uveo je dva prava napadača, Kramarića i Petkovića, te smo nakon toga uspjeli uspostaviti ravnotežu na travnjaku.


Nikola Vlašić sve se više nameće, postao je gotovo nezamjenjiv u početnoj jedanaestorici?


– Zabio je prekrasan gol. Mnogi igrači bi u onoj situaciji zatvorili oči, pa što bude, on je u maniru vrhunskog igrača, napadača, gađao i pogodio dio mreže koji gostujući vratar nije uspio pokriti.


Na maksimirski travnjak stižu svjetski prvaci iz Rusije?


– Pobjedom nad Švedskom vratili smo se u borbu za vrh tablice. Francuzi stiže neopterećeni, oni su sakupili dovoljan broj boda da i naredne sezone igraju u elitnoj skupini Lige nacije. Neće oni juriti, čekati će da nas iznenade iz kontranapada kao što su to učini u polufinalu SP-a 1998. – zaključio je Robert Jarni.