Nedostaje mu obitelj

Legendarni Daniele De Rossi zaključio igračku karijeru: ‘Ovdje ostavljam dio svog srca’

Hina

Foto Reuters

Foto ReutersRIM Bivši talijanski nogometni reprezentativac Daniele De Rossi (36) završio je igračku karijeru.


De Rossi je u ponedjeljak nakon samo pola sezone odlučio raskinuti ugovor s argentinskim velikanom Boca Juniorsima, a dan kasnije objavio je i prekid karijere.


“Moja odluka je konačna. Svi su me pokušavali uvjeriti u suprotno, međutim moram se vratiti kući,” kazao je De Rossi na oproštajnoj novinarskoj konferenciju u Buenos Airesu.
Legendarni talijanski veznjak je dodao kako ne napušta nogomet zbog ozljede, već kako bi više vremena proveo uz obitelj.


“Nedostaje mi obitelj. Jednostavno osjećam potrebu vratiti se svojoj obitelji. Osobito mi nedostaje kćer,” dodao je De Rossi koji je prije odlaska u Argentinu čak 18 godina nosio dres Rome.


Na oproštaju s Buenos Airesom se zahvalio navijačima Boce na podršci koju su mu pružali.


“Ovdje ostavljam dio svog srca, jer niko ne može shvatiti šta znači igrati na La Bomboneri i biti u svlačionici Boce. Ovo je jedinstveno iskustvo. Dočekali ste me kao brata i i to nikada neću zaboraviti,” poručio je De Rossi.


Prije igranja za Bocu, De Rossi je u dresu “vučice” sakupio 616 nastupa i postigao 63 gola, dok je za reprezentaciju Italije upisao 117 nastupa i 21 gol.


Najveći uspjeh u karijeri ostvario je 2006. kada je u dresu “Azzurra” osvojio naslov svjetskog prvaka.


“Završavam karijeru, ali sigurno ću ostati u nogometu,” dodao je De Rossi.