Englesko prvenstvo

Leandro Trossard s tri pogotka šokirao Anfield, Chelsea do pobjede u 90.

Hina

Leandro Trossard/Foto REUTERS

Leandro Trossard/Foto REUTERS

Liverpoolu je ovo bio već četvrti ligaški remi u sezoni. Uz to je upisao jedan poraz i ima tek dvije pobjede.



LIVERPOOL S lošim igrama u novoj sezoni nastavljaju nogometaši Liverpoola koji su na domaćem terenu, u susretu 9. kola Premier lige, odigrali tek 3-3 protiv Brightona.


Liverpool je dotukao belgijski igrač Leandro Trossard koji je postigao hat-trick, a u 83. minuti posljednji gol za konačnih 3-3. Trossard je šokirao Anfield jer je zabio dva gola za 2-0 gostiju, a potom je Liverpool sve okrenuo uz dva gola Roberta Firmina i autogol Webstera. No, tri boda domaći igrači do kraja nisu uspjeli zadržati.


Liverpoolu je ovo bio već četvrti ligaški remi u sezoni. Uz to je upisao jedan poraz i ima tek dvije pobjede.




Neuvjerljiv je i Chelsea, ali je ipak pobijedio u gostima kod Crystal Palacea 2-1. Domaćina je srušio njihov igrač, Conor Gallagher, koji je ovog ljeta došao u Chelsea iz Palacea. U 90. minuti Gallagher je sjajno odapeo s 20 metara te je pod gredu pogodio za 2-1 kluba koji igra u skupini E Lige prvaka s Dinamom.


Crystal Palace je, inače, vodio već od sedme minute kada je strijelac bio Edouard, dok je u 38. svoj prvi pogodak u dresu Chelseaja postigao Aubameyang. Hrvatski nogometaš Mateo Kovačić odigrao je svih 90 minuta za Chelsea.


Već u 8. minuti Chalobah je ostavio svoje suigrače iz Fulhama na milost i nemilost Newcastlea, a gosti su sve to prilično iskoristili i dobili ogled 9. kola s 4-1. Već u 11. minuti Newcastle je naplatio igrača više te je Wilson zabio za 1-0, a potom je dva pogotka postigao Almiron te jedan Longstaff za 4-0.


Na samom kraju tek je De Cordova Ried zabio počasni pogodak za Fulham koji je upisao prvi domaći poraz u sezoni, dok je Newcastle pobijedio po prvi puta u gostima.


Na strani je slavio i Everton, s 2-1 kod Southamptona, u ogledu gdje su svi pogoci postignuti u drugom poluvremenu. Aribo je u 49. minuti zabio za 1-0 domaćina, ali je Everton sve okrenuo u tek 100-ak sekundi. Prvo je Coady izjednačio u 52., a potom je McNeil zabio za konačnih 2-1 Evertona.


U nedjelju će igrati Manchester City – Manchester United te Leeds – Aston Villa, dok kolo završava u ponedjeljak ogledom Leicestera i Nottingham Foresta.


Premier liga, 9. kolo:


Bournemouth – Brentford 0-0


Crystal Palace – Chelsea 1-2 (Edouard 7 / Aubameyang 38, Gallagher 90)


Fulham – Newcastle 1-4 (De Cordova Ried 88 / Wilson 11, Almiron 33, 57, Longstaff 43)


Liverpool – Brighton 3-3 (Firmino 33, 54, Webster 63-ag / Trossard 4, 17, 83)


Southampton – Everton 1-2 (Aribo 49 / Coady 52, McNeil 54)


Arsenal – Tottenham 3-1 (Partey 20, Gabriel Jesus 49, Xhaka 67/ Kane 31-11m)



Standings provided by SofaScore