EUROPSKA LIGA

Krznar: “Primljeni gol bio je produkt našeg rizika, ali nije nas poremetio”, Kuhbauer: “Trebali smo pokazati više”

Hina

Damir Krznar/Foto PIXSELL

Damir Krznar/Foto PIXSELL

"Držali smo se plana i iskoristili smo sve nedostatke koje su pokazali. Nismo gubili glavu kada smo primili pogodak", rekao je Krznar



ZAGREB “Primljeni gol nas nije poremetio. I dalje smo se držali plana”, istaknuo je Damir Krznar nakon Dinamove pobjede 3-1 protiv Rapida u susretu 4. kola H skupine Europske lige nakon koje su se “Modri” vratili na drugu poziciju.


“Utakmica je bila klasičani primjer momčadske igre. Kada igramo tako, onda i momčad izbaci pojedinca. Svih 11 plus zamjene, izgarali su, kada svi tako igraju, onda je tu i nagrada,” kazao je Krznar na konferenciji za novinare osvrnuvši se na rano vodstvo austrijskog sastava.


“Primljeni gol bio je produkt našeg rizika. Liniju smo podigli malo više nego inače. Bartol Franjić je u toj akciji izgubio pažnju, bila je to mala pogreška. No, taj nas gol nije poremetio. Držali smo se plana i iskoristili smo sve nedostatke koje su pokazali. Nismo gubili glavu kada smo primili pogodak.”




Krznar je naglasio kako “Modri” u slavljeničkoj atmosferi koja je vladala na tribinama u povodu proslave 35. rođendana BBB-a nisu mogli podbaciti.


“Nismo imali pravo podbaciti u ovoj atmosferi, uz rođendan BBB-a. Rođendan je i predsjednika Barišićs, kao u velikog Rudija Belina. On je uz nas svaki tjedan, on je dobri duh ovog stadiona.”


Krznar je prokomentirao izjavu svog austrijskog kolege kako je Bruno Petković odličan igrač, ali malo premalo trči.


“Izdržao je Petković, skoro 10 km. To je skoro blizu njegovo osobnog rekorda,” kazao je Krznar sa smiješkom.


“Ima prednosti, ali i nedostatke kao i svi igrači na svijetu. No, puno više prednosti nego mana,” dodao je.


Krznar je otkrio kako je Petković u poluvremenu posumnjao kako mu je puklo rebro, no bilo je to istegnuće zbog čega je dobio blokadu. Dodao je i kako je Šutalo imao problema s ozljedom ramena.


“Ova bitka je dobivena s puno ranjenih,” istaknuo je.


Dinamov strateg se osvrnuo i na drugu utakmicu u skupini, remi Genka i West Hama, kao i na poziciju na ljestvici.


Englezi vode sa 10 bodova, Dinamo ima šest bodova, Genk četiri, a Rapid tri boda. U idućem kolu, 25. studenog sastaju se Dinamo – Genk, te Rapid – West Ham, a natjecanje u skupini završava 9. prosinca kada su na rasporedu susreti West Ham – Dinamo, te Genk – Rapid.


“Pratili smo prvo poluvrijeme u kojem je Genk bio bolji. To je i nama opomena, uoči iduće utakmice. Genk dolazi kao ozbiljna ekipa, naša je pozicija na ljestvici zahvala jer sami ovisimo o sebi. Priprema će biti jednostavna, moramo pobijediti,” poručio je Krznar.


Rapid je poveo već u osmoj minuti golom Christopha Knasmullnera, no “Modri” su do kraja poluvremena okrenuli rezultat golovima Brune Petkovića (13) i Komnena Andrića (34). Pobjedu Dinama potvrdio je Josip Šutalo (83).


Rapidov trener Dietmar Kuhbauer je istaknuo kako je Rapid trebao pokazati više.


“U prvom poluvremenu nismo dali Dinamu previše prilika. Postigli su golove iz naših grešaka. Dinamo je za nijansu bio bolji, no moglo je biti i 2-2. No, u nastavku su bili bolji, zabili su gol, pogodili vratnicu. Nažalost, nismo igrali u najjačem sastavu, vjerujem kako bi onda rezultat bio bolji,” istaknuo je strateg austrijske momčadi na konferenciji za novinare.


Kuhbauer se osvrnuo i na činjenicu da je njegova momčad pokazala dva različita lica u dvije utakmice protiv Dinama.


“To je jednostavno nogomet. Mi smo napravili neke pogreške koje je Dinamo iskoristio.”


Otkrio je i koje bi igrače doveo u svoje redove kada bi mogao.


“Doveo bih dva igrača. Uzeo bi Petkovića, on je odličan ali malo premalo trči. Uzeo bih i Oršića,” kazao je.


Na ljestvici vodi West Ham s 10 bodova, Dinamo ima šest bodova, Genk četiri, a Rapid tri boda.


U idućem kolu, 25. studenog sastaju se Dinamo – Genk, te Rapid – West Ham, a natjecanje u skupini završava 9. prosinca kada su na rasporedu susreti West Ham – Dinamo, te Genk – Rapid.