Očekivani rasplet

Kristian Fućak napušta Krimeju, ali Rujevica nije novo odredište ponajboljeg igrača Druge HNL

Ivan Volarić

Kristijan Fućak/Foto Arhiva NL

Kristijan Fućak/Foto Arhiva NL

Rijeka je u svemu naš prirodni saveznik i ponosni smo da je prepoznala naše kvalitetne igrače, a u slučaju Fućka će odlučiti da sve tri strane budu zadovoljne. Orijent 1919, igrač i njegov budući klub. Vrlo blizu je da se te okolnosti poklope - rekao je Koljanin na presici na Krimeji



RIJEKA   Kristian Fućak po svemu sudeći neće početi pripreme s Orijentom 1919, odnosno neće se pojaviti na prvom treningu na Krimeji zakazanom ove srijede u 11 sati. Napadač Crvenih i ponajbolji drugoligaški igrač prema najavama napušta Krimeji, ali Rujevica neće biti njegova iduća adresa. U tijeku su završni pregovori s jednim drugim HNL prvoligašem. Dopredsjednik Marinko Koljanin na presici sazvanoj uoči početka priprema nije to potvrdio, ali ni demantirao.


– Kristijan Fućak se nametnuo u posljednjih šest mjeseci, dvaput smo ga prepoznali – započeo je Koljanin. – Doveli smo ga iz Varaždina kada je otpisan, a i nakon toga kada su mu raskinuli ugovor. Vjerovali smo u njega, eksplodirao je jesenas uz pomoć momčadi. Ima ponuda za njega – konkretnih. Pregovarali smo konkretnim klubovima, ne preko menadžera. Kako iz inozemstva tako i rekao bih pola Prve HNL. Osobno sam o njemu razgovoarao s Rapidom. Naravno, tu je i Rijeka koja je naš respektabilni partner i sportski prijatelj. Mi s Rijekom nemamo ugovorenu suradnju već gospodsku, dvosmjernu suradnju. Korist je obostrana i zahvaljujem u prvom redu predsjedniku Damir Miškoviću na korektnoj suradnji i sportskom direktoru Srećku Juričić. Palikuča je u svemu tome nov pa će se vjerujem i on ponašati na tom tragu. Nismo očekivali da ćemo taj transfer napraviti ove zime, niti nam je to bila namjera, ali po svemu sudeći Fućkov transfer će se dogoditi u idućih dan dva.


Rijekina ponuda dakle nije jedina, čini se da su druge HNL ponude ipak financijski izdašnije. Za igrača i za klub…




– Rijeka je najprirodnije odredište za mlade igrače iz ove regije. Mi smo u tri godine promovirali sedam igrača u prvoligaške vode. Iz Orijenta se ide u Prvu HNL! Vjerujem da će se za koju godinu stvoriti uvjeti da i Orijent 1919 ide u Prvu HNL. Rijeka je u svemu naš prirodni saveznik i ponosni smo da je prepoznala naše kvalitetne igrače, a u slučaju Fućka će odlučiti da sve tri strane budu zadovoljne. Orijent 1919, igrač i njegov budući klub. Vrlo blizu je da se te okolnosti poklope – rekao je Koljanin.