Presica na Krimeji

Krimejčani protiv budućeg drugoligaša priželjkuju oproštajnu pobjedu i prekid negativnog niza rezultata

Ivan Volarić

Edin Fatić, Marinko Koljanin i Fausto Budicin/I. VOLARIĆ

Edin Fatić, Marinko Koljanin i Fausto Budicin/I. VOLARIĆ

Želimo prekinuti loš rezultatski niz, odigrati dobru utakmicu, uzeti bodove i ispraviti ono što nije bilo dobro u zadnjih mjesec dana - rekao je trener Fausto Budicin



RIJEKA Nogometaši Orijenta ove subote od 17.30 sati utakmicom protiv budućeg drugoligaša Hrvatskog dragovoljca zatvaraju prvoligašku sezonu, ukupno četvrtu  zaredom u drugom rangu natjecanja.


– Iako nema veliki natjecateljski značaj za nas je ova utakmica, nakon slabije završnice sezone, jako bitna. Nije nam svejedno na kojem mjestu ćemo završiti. Dugo smo držali četvrto mjesto, a protiv Hrvatskog dragovoljca imamo priliku i obavezu da pobjedom pokušamo zadržati četvrto ili barem peto mjesto. Osim toga na taj način ćemo se odužiti našim navijačima istekom sezone – rekao je u uvodu krimejske presice Marinko Koljanin, dopredsjednik kluba.


Trener Fausto Budicin ima određenih problema s ozlijeđenim igračima.




– Imali smo tijekom tjedna s brojem igrača na treninzima. Vidjet ćemo nakon posljednjeg treninga tko je dovoljno spreman da iznese teret utakmice. Igrat će samo maksimalno spremni. Nadam se da ćemo se pozdraviti s navijačima u lijepoj atmosferi. Ovo je zadnja utakmica u sezoni i to pred našom publikom.  Zbog tih dva razloga je jako bitna. Želimo prekinuti loš rezultatski niz, odigrati dobru utakmicu, uzeti bodove i ispraviti ono što nije bilo dobro u zadnjih mjesec dana – rekao je Budicin.


Orijent je uoči posljednjeg kola produžio ugovore s Edinom Fatićem i Marijom Tadejevićem, ali i dobio još jedan dar za stoti rođendan Krimeje. Naime, zahvaljujući značajnom financijskom impulsu Primorsko-goranske županije i u suradnju s tvrtkom Rijeka sport iza sjevero-istočnog gola osvanut će uskoro novi, moderni semafor.


– Zahvaljujem se županu Zlatku Komadini koji je već realizacijom projektom zamjene trave na gradskim igralištima, u suradnji s gradom Rijekom, pokazao razumijevanje za nogometnu problematiku u gradu. Sada je pak kroz rebalans proračuna omogućio nabavku modernog semafora na kojem će se između ostalog moći vrtjeti reklame. Nadam se da ćemo stogodišnjicu odigrati još neku zanimljivu i atraktivnu prijateljsku utakmicu. Voljeli bi da to bude Rijeka, a otvorene su i neke druge mogućnosti – rekao je Koljanin.