Presica HNS-a

Kod sedmorice aktera Prve HNL pronađena protutijela na koronavirus, Primorac i Šuker najavili otvaranje tribina kao idući korak

Davor Petrović

Dragan Primorac i Davor Šuker/Foto PIXSELL

Dragan Primorac i Davor Šuker/Foto PIXSELL

Idući korak je otvaranje stadiona za gledatelje, ali Šuker je naglasio kako svi moraju biti strpljivi i odgovorni te slušati preporuke i savjete zdravstvenih djelatnika



ZAGREB Rezultati testiranja 350 igrača i članova stručnih stožera na COVID-19 pokazala su da u Prvoj HNL nema virusa koji je kroz zadnja tri mjeseca ugrozio cijelu zemljsku kuglu. Taj podatak je ove subote iznio prof. dr. sc. Dragan Primorac na press konferenciji Hrvatskog nogometnog saveza.


– Rezultati svih provedenih testiranja su bili negativni. Imali smo jedan uzorak zbog kojeg smo u određenoj fazi morali napraviti dva dodatna testiranja, kako bismo bili sigurni. Ovo je službeni rezultat, koji govori da su svi igrači i članovi stručnih stožera negativni. To jasno govori da je hrvatski nogomet spreman za nastavak natjecanja – istaknuo je Primorac, koji je, između ostalog, angažiran kao predsjednik Zdravstvene komisije HNS-a.


U dva navrata provedeno je 350 testiranja, i to u razmaku od pet dana. Uzorci krvi su, pak, pokazali da su u organizmima sedmorice neimenovanih aktera Prve HNL prisutna specifična protutijela, što sugerira da je njih oko dva posto bilo u kontaktu s virusom COVID-19.




Idući korak je otvaranje stadiona za gledatelje. No, kako je istaknuo Davor Šuker, predsjednik HNS-a, svi moraju biti strpljivi i odgovorni te slušati preporuke i savjete zdravstvenih djelatnika.


– Već smo napravili iskorake koji su sjajno pozicionirali Hrvatsku. Međutim, sigurno nećemo vući poteze koji bi mogli donijeti rizik. Epidemiološka situacija se mijenja svakih tjedan dana. Ovog ljeta imat ćemo dodatni rizik, u obliku dolazaka populacije iz zemalja u kojima je epidemija još uvijek aktivna. Za mjesec dana ćemo biti u daleko boljoj poziciji da možemo razmišljati o gledateljima. Apsolutno ćemo slušati struku i bez nje nećemo napraviti niti jedan milimetar – zaključio je Primorac.