Karantena u Lisabonu

Kod 13 igrača i trenera portugalskog prvoligaša otkriven omikron, simptomi su blagi

Hina

Beleneses je morao igrati protiv Boaviste s devet igrača/Foto REUTERS

Beleneses je morao igrati protiv Boaviste s devet igrača/Foto REUTERS

Blage simptome imaju dva ili tri igrača i isto toliko članova osoblja - izjavio glasnogovornik  Belenensesa



LISABON Portugalske zdravstvene vlasti objavile su u ponedjeljak da je kod 13 nogometaša i osoblja prvoligaškog kluba Belenenses otkrivena omikron varijanta koronavirusa, i to nakon što se jedan od igrača vratio iz Južne Afrike.


Omikron soj otkriven je nakon prvenstvene utakmice Belenensesa i Benfice u subotu. Belenenses je utakmicu počeo sa devet igrača, a ostatak momčadi je bio u izolaciji. Nakon poluvremena samo sedmorica su se vratila na teren i utakmica je prekinuta poslije dvije minute pri vodstvu Benfice od 7-0.


“Svi smo u izolaciji, osim mlade momčadi koja nije igrala u subotu. Ukupno je 44 ljudi u izolaciji. Blage simptome imaju dva ili tri igrača i isto toliko članova osoblja. Sada čekamo da ponavljanje testa čim to odobre zdravstvene vlasti”, izjavio glasnogovornik  Belenensesa.




Još u subotu predsjednici Benfice i Belenensesa kazali su na konferenciji za novinare da su morali igrati utakmicu inače bi riskirali kaznu zbog neopravdanog izostanka. Oni su okrivili ligu i zdravstvene vlasti što nisu dopustile da se susret odgodi.