EURO 2020.

“Kockasti” čekaju večerašnji rasplet u skupini E, četiri su moguća suparnika u osmini finala

Portal Novi list

Ante Rebić i Borna Barišić zaustavljanju Nathana Pattersona/Foto REUTERS

Ante Rebić i Borna Barišić zaustavljanju Nathana Pattersona/Foto REUTERS

Šveđani uvjetno rečeno jedini mogu birati, pobjeda im donosi prvo mjesto i Čehe, a remi vrlo vjerojatno (ovisno o gol razlici) drugo mjesto i Hrvatsku



RIJEKA  Hrvatska reprezentacija večeras će oko 20 sati saznati svojeg suparnika u osmini finala EURO-a. Ta utakmica igrat će se u ponedjeljak u Kopenhagenu na Parken stadionu s početkom u 18 sati. Hrvatska čeka večerašnji rasplet u skupini E, odnosno drugoplasiranu momčad u toj skupini koja nudi veliku neizvjesnost. Preciznije, sve četiri momčadi se još uvijek mogu nadati plasmanu u osminu finala.


Švedska je na čelu poretka s četiri boda, slijede Slovačka s 3, Španjolska s dva i Poljska s bodom. Slovaci gostuju u Sevilli kod Španjolske, a Šveđani u St. Petersburgu dočekuju Poljsku. Mogući su apsolutno svi raspleti. Švedska s četiri boda jedina sigurna, odnosno u najgorem slučaju bit će četvrta u skupini. Unatoč tome vjerovatno si neće dozvoliti poraz od Poljaka kojima nužno treba pobjeda. Španjolci također nemaju izbora, jednostavno moraju dobiti Slovake ako misle nastaviti natjecanje. Šveđani uvjetno rečeno jedini mogu birati, pobjeda im donosi prvo mjesto i Čehe, a remi vrlo vjerojatno (ovisno o gol razlici) drugo mjesto i Hrvatsku. Treće mjesto u skupini bi za njih značilo Nizozemce na otvaranju drugog kruga.



Standings provided by SofaScore LiveScore