Ivan Rakitić

Kloppove ekipe su uvijek bile uredne, nadam se da ćemo što prije zabiti

Hina

Ivan Rakitić/Foto REUTERS

Ivan Rakitić/Foto REUTERS

»Vjerujem da smo naučili nešto iz prethodnih sezona pa ćemo sada nastojati na savršen način privesti ovu sezonu kraju«, dodao je hrvatski reprezentativac u redovima Katalonaca uoči večerašnjeg polufinala s Englezima na Camp Nou



BARCELONA  Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić, koji će večeras (21 sati) s Barcelonom igrati protiv Liverpoola u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka, poručio je kako se osjeća bolje nego ikada te da mu je srebro s Hrvatskom na Svjetskom prvenstvu pomoglo da postane bolji igrač.


»Osjećam se bolje nego ikada, nalazim se u savršenom trenutku. Iskustvo sa Svjetskog prvenstva jako mi je pomoglo da popravim razne stvari. To mi daje dodatnu snagu te želim da se ona nastavi«, rekao je 31-godišnji vezni igrač na konferenciji za medije u Barceloni.


Večeras će na Camp Nou odigrati 50. utakmicu ove sezone za Barcelonu, te je uz Sergija Busquetsa čovjek s najviše utakmica u nogama. Ponovio je kako želi što dulje ostati u klubu s kojim je već osigurao naslov prvaka Španjolske.




»Kada bih barem ja mogao odlučivati. Osjećam se jako dobro te osjećam da sam drag navijačima. Imam ugovor na još tri godine, a nema boljega mjesta od Barcelone«, napomenuo je.


Ugovor mu istječe u ljeto 2021. godine te on želi veću plaću i produženje. Ove bi sezone mogao doći do trostruke krune u Kataloniji.


»To što smo sada ušli u polufinale Lige prvaka, a netom prije osvojili prvenstvo, čini nas zadovoljnima i željnima nove pobjede. Uvijek se može igrati bolje te doći do ovakvih utakmica na bolji način, no mi ćemo nastupiti s doista velikom željom za prolaskom u finale«, izjavio je Rakitić.


»Vjerujem da smo naučili nešto iz prethodnih sezona pa ćemo sada nastojati na savršen način privesti ovu sezonu kraju«, dodao je.


Barcelona je 2015. posljednji put osvojila Ligu prvaka a od tada je ispadala prije polufinala. Prošle godine je neočekivano posrnula u četvrtfinalu od Rome premda je u prvom susretu na Camp Nou slavila s 4-1.


»Najvažnije je sada da se dobro pripremimo i odigramo svoju utakmicu, kao uvijek. Ideja nam je da nam ne zabiju niti jedan gol, no ne smijemo već sada razmišljati o uzvratu. Moramo ići po pobjedu ali mirno. Liverpool ima svoje načine kako nanijeti štetu pa ćemo morati biti sto posto koncentrirani«, rekao je Rakitić.


U Barceloni se uzdaju u svog kapetana Lionela Messija, najboljeg strijelca španjolske lige.


»On je dosad osvojio četiri Lige prvaka pa ne vjerujem da će biti nervozan. Razumljivo je da Leo uvijek ide naprijed a mi ga slijedimo. Doista smo spremni, znamo što trebamo napraviti, te nam je cilj biti u Madridu u finalu«, naglasio je.


Finale Lige prvaka igrat će se na madridskom stadionu Wanda Metropolitano, a u drugom polufinalu se susreću Tottenham i Ajax. Barcelona je već obranila naslov prvaka Španjolske, a u finalu s Valencijom bi mogla obraniti i titulu u kupu, pa je glavni cilj od početka sezone europski tron.


»Postoji li poseban pritisak da osvojimo to natjecanje, to onda proizlazi iz zahtjeva nas prema samima sebi na temelju dobrih rezultata zadnjih godina«, izjavio je Rakitić.Osvrnuo se i na Liverpool za kojeg igra hrvatski reprezentativac Dejan Lovren.

»Imam veliki respekt prema njima. Sve ekipe koje je vodio (trener Jurgen) Klopp uvijek su bile uredne te je on iz njih izvlačio najbolje. Nadam se da ćemo ih što prije zaustaviti i onda nametnuti svoj ritam igre. Također se nadam da ćemo što prije zabiti gol. U obrani su, međutim, snažni te ne primaju lako golove«, zaključio je Rakitić.