Kontraverze

Katalonski mediji se obrušili na pobjedu Reala kod Sociedada: “VAR je made in Madrid”

Portal Novi list

Madrižani slave drugi pogodak Benzeme/Foto REUTERS

Madrižani slave drugi pogodak Benzeme/Foto REUTERS

Mediji naklonjeni Barceloni smatraju da su oba pogotka Reala kontraverzna



RIJEKA Real Madrid se pobjedom kod Real Sociedada bodovno poravnao s Barcelonom, a katalonski mediji se obrušili na odluke suca i VAR-a. Naime, kod oba pogotka Reala morala je intervenirati tehnologija. Kod prvoga gola VAR je potvrdio najstrožu kaznu nakon prekršaja na Viniciusu, a kod drugog pogotka Benzeme sudac Estrada Fernández, inače Katalonac, je sam pogledao snimku i ustvrdio kako se francuski napadač nije poslužio rukom kod primanja lopte uoči pogotka. No, brojni mediji naklonjeni Barceloni su neumoljivi, tvrde da je Real do pobjede došao uz pomoć sklonih odluka VAR-a!


Mundo Deportivo je ironično poručio: “Made in Madrid” i “Lideri VAR-a”, dodajući da je u pitanju veliki skandal. Autor teksta tvrdi da je penal na Viniciusu diskutabilan, ali i da je Benzema igrao rukom. Na istom tragu je i La Vanguardia.


El Periódico de Cataluna, sa svojih stranica poručuje: “Real Madrid postaje lider s kontroverzom”,  “Zidaneova momčad se plasirala na prvo mjesto, a sve je krenulo s diskutabilnim kaznenim udarcem za Viniciusa”.