Izbor najboljih

Kapetani prvoligaških momčadi izabrali najboljeg igrača Prve HNL, Franko Andrijašević treći…

Hina

Arijan Ademi/Foto D. KOVAČEVIĆ

Arijan Ademi/Foto D. KOVAČEVIĆ

Najviše bodova sakupio je Arijan Ademi. Veznjak "modrih" je od mogućih 100 osvojio 66 boda, dok je prvi pratitelj bio Hajdukov kapetan Mijo Caktaš sa 46 bodova



ZAGREB Kapetan Dinama Arijan Ademi proglašen je najboljim nogometašem godine u anketi koju je tportal proveo među nogometnim kapetanima 18. godinu zaredom


Tradicionalnu anketu tportal.hr je proveo među svim kapetanima klubova Hrvatski Telekom Prve lige, a najbolji igrač odabran je temeljem zbroja njihovih glasova. Svaki kapetan izabrao je pet igrača za koje smatra da su pokazali najviše na terenu u 2020. godini. Prvom, odnosno najboljem, dodjeljivali su po deset, a petom po dva boda.


Najviše bodova sakupio je veznjak “modrih”, koji je od mogućih 100 osvojio 66 boda, dok je prvi pratitelj bio Hajdukov kapetan Mijo Caktaš sa 46 bodova. Treće mjesto osvojili su Franko Andrijašević (Rijeka) i Kristijan Lovrić (Gorica) sa po 18 bodova.




Trofej pobjedniku predao je idejni začetnik ove akcije, Silvijo Škrlec. Doduše, u bitno drugačijim uvjetima nego prijašnjih godina, a sve u skladu s epidemiološkim mjerama. Naime, umjesto uobičajene promocije, pred novinarima, trofej za najboljeg nogometaša ove godine, pobjedniku je predan u prostorijama GNK Dinama.


“Mislim da nema veće časti i zadovoljstva nego kada te za najboljeg izaberu osobe koje se bave istim poslom kao i ti. I zato će ovaj trofej ‘Kapetani biraju’ nositi posebno mjesto u mojoj karijeri,” kazao je Dinamov kapetan i prilikom preuzimanja nagrade.


“Zahvaljujem se svima koji su sudjelovali u ovom izboru kao i mojim suigračima bez kojih ovo ne bi bilo moguće. HT Prva liga je često podcijenjena u javnosti, ali ovdje se zaista igra dobar nogomet. Da je infrastruktura bolja, utakmice hrvatskih prvoligaša ne bi puno zaostajale za onime što redovito gledamo na televiziji iz zapadne Europe,” dodao je.


Ademi je ove godine s Dinamom osvojio naslov prvaka, pa izborio plasman u 16-inu finala Europske ligi, dok je s reprezentacijom Sjeverne Makedonije izborio plasman na Europsko prvenstvo.


“Unatoč globalnoj epidemiološkoj krizi, ovo je ipak bila jedna sjajna godina u kojoj sam ostvario sjajne rezultate s Dinamom i reprezentacijom Sjeverne Makedonije. Na meni je da nastavim istim putem. U hrvatskom prvenstvu, potom i u Europskoj ligi gdje nas čekaju dvije teške utakmice s Krasnodarom te na Euru sljedećeg ljeta na kojem ću po prvi puta sudjelovati sa Sjevernom Makedonijom. Isto tako, velika mi je želja da sve te utakmice konačno budu pred publikom,” istaknuo je.


Ademi pobjednik je 18. izbora, a prije njega naslov najboljeg su osvajali i Niko Kranjčar, Eduardo da Silva, Luka Modrić, Mario Mandžukić, Sammir, Leon Benko, Andrej Kramarić….


KONAČAN POREDAK:


Arijan Ademi (Dinamo) – 66 bodova
Mijo Caktaš (Hajduk) – 46 bodova
Franko Andrijašević (Rijeka) – 18 bodova
Kristijan Lovrić (Gorica) – 18 bodova
Ante Majstorović (Osijek) – 14 bodova
Dominik Livaković (Dinamo) – 14 bodova
Igor Silva (Osijek) – 14 bodova
Mile Škorić (Osijek) – 14 bodova
Mislav Oršić (Dinamo) – 10 bodova….


SVI POBJEDNICI:


2003. Niko Kranjčar (Dinamo)
2004. Tomislav Erceg (Rijeka)
2005. Eduardo da Silva (Dinamo)
2006. Eduardo da Silva (Dinamo)
2007. Luka Modrić (Dinamo)
2008. Mario Mandžukić (Dinamo)
2009. Ermin Zec (Šibenik)
2010. Sammir (Dinamo)
2011. Ivan Santini (Zadar)
2012. Sammir (Dinamo)
2013. Leon Benko (Rijeka)
2014. Andrej Kramarić (Rijeka)
2015. Marin Tomasov (Rijeka)
2016. Franko Andrijašević (Rijeka)
2017. El Arabi Hilal Soudani (Dinamo)
2018. Daniel Olmo Carvajal (Dinamo)
2019. Bruno Petković (Dinamo)
2020. Arijan Ademi (Dinamo)