Mario Tadejević

Kapetan Orijenta nakon boda iz Bijelog Brda: “Dobro smo odradili posao…”

Ivan Volarić

Mario Tadejević/Foto Arhiva NL

Mario Tadejević/Foto Arhiva NL

Stali smo u srednji blok i taj dio dosta dobro odradili. Imali smo određenih ambicija prema naprijed, nekoliko poluprilike koje smo mogli bolje realizirati - kaže Tadejević



RIJEKA  Nogometaši Orijenta dvaput su ove sezone zaključili prvenstvenu utakmicu s nulom u rubrici datih i primljenih golova. Oba puta kada je s druge strane bila momčad BSK-a. Za razliku od krimejskog ogleda, onaj u Bijelom Brdu ima svoju specifičnu težinu. Krimejčani su nakon dramatične domaće pobjede nad Jarunom nastavili pozitivan niz, a konačno su jedno gostovanje zaključili bez primljenog pogotka nakon što su u prethodna tri primili – 11 golova.


– Nismo se u Bijelo Brdo išli isključivo braniti. Stali smo u srednji blok i taj dio dosta dobro odradili. Imali smo određenih ambicija prema naprijed, nekoliko poluprilike koje smo mogli bolje realizirati. No, nismo nezadovoljni. Mislim da smo dobro odradili posao, posebno u kontekstu prethodnih gostovanja gdje smo dosta otvoreno ulazili u utakmice i onda su to naši suparnici kažnjavali – govori Mario Tadejević, iskusni kapetan i branič Orijenta.


Četiri boda u posljednje dvije utakmice došla su kao melem na ranu nakon četiriju uzastopna poraza i jednog prilično turbulentnog razdoblja za Krimejčane.




– Kod nas nije bilo panike. Znali smo da možemo puno bolje, da trebamo puno bolje i da smo sposobni bolje. Skupili smo glave i vratili se na pravi put – dodao je Tadejević.


Na klupu je stigao i novi-stari trener Fausto Budicin. Prilagodba je bila bezbolna.


– Dosta dobra nas poznaje, dosta igrača je bilo kod njega u prvom mandatu. Znamo dobro i mi njega.


Orijentu do kraja polusezone predstoje još dva kola, domaći susret s Cibalijom pa gostovanje u Dugopolju.


– Nisu lagane utakmice, ali trebamo pokazati, prvenstveno doma, tko smo i što smo.


Utakmica protiv Jaruna i rijetko viđeni preokret, u kojem je Tadejević sudjelovao s dva pogotka s bijele točke, najbolja je pozivnica navijačima da u subotu pohode Krimeju.


– Pripremamo li novi »triler«? Neka navijači dođu u što većem broju i sami se uvjere. Ako im u životu nedostaje uzbuđenja… – poručio je prvi strijelac Crvenih sa četiri