Trećeligaški prvaci

Kapetan Crikvenice nakon osvojene još jedne titule prvaka: “Zbog karaktera trajemo ovako dugo”

Valentina Prokić

IZ PEPELA DO TITULE - Kapetan Ivan Butorac slavi sa suigračima/Foto M. LEVAK

IZ PEPELA DO TITULE - Kapetan Ivan Butorac slavi sa suigračima/Foto M. LEVAK

Nadamo se da ćemo napokon dobiti toliko željenu licencu da napravimo taj iskorak i da se okušamo u ligi više - kaže kapetan Crikvenice Ivan Butorac



CRIKVENICA Nogometaši Crikvenice ispunili su cilj i osvojili drugi put zaredom naslov prvaka Treće HNL – zapad. Prije dva mjeseca, kada je iznenada Tomislav Lopac odlučio napustiti klupu Crikvenice, iako je i dalje bila vodeća s dva poraza i dvije pobjede u proljetnom dijelu prvenstva, kriza se uvukla u svlačionicu.


Domaći poraz od Uljanika (1:4) očito je prelio čašu, te se Lopac odlučio na ostavku. Uslijedila je pobjeda nad Pomorcem 1921 dok je na klupi sjedio predsjednik Marko Prpić, a zatim je momčad preuzeo novi/stari trener Josip Vukelić. Tri poraza i bolan remi protiv Grobničana, jer su Crikveničani uvjerljivo vodili, ni Jadran, ni Grobničan nisu iskoristili, Crikvenica je s četiri pobjede zaredom ponovno osvojila naslov prvaka.


– Vjerovali smo da možemo, iako smo bili stvarno na konopcima. Moram skinuti kapu dečkima i ovim putem im želim čestitati i reći im da sam ponosan na njih, na nas. Naš trener Vukelić rekao je da ovakvu grupu stvarno dugo nismo imali u Crikvenici. Pokazali smo ponovno svoj karakter, nakon crnog niza u kojem ni u jednom trenutku nije došlo do incidenta ili ružne riječi, sve pohvale svima.




Baš zbog toga ova ekipa toliko traje, zato je ovoliko jaka i zato smo pokazali opet da smo najbolji. Bez obzira na sve nedaće, vratila nam se naša upornost i kvaliteta. U borbi za prvo mjesto odlučuju ti sitni detalji i ako misliš biti najbolji, sve se to mora posložiti – rekao je presretni kapetan Crikvenice Ivan Butorac.


Nije sve bilo gotovo do zadnjeg kola. Crikveničani su morali pobijediti Buje da bi uzeli važ, jer su Jadran i Grobničan zaostajali samo bod.


Koncentracija


– Od početka se vidjelo da smo hladne glave i da smo posve koncentrirani na utakmicu te da ne razmišljamo o tituli dok ne prođe tih 90 minuta. Takvi smo bili i u zadnje četiri utakmice, nimalo se nismo pokolebali i to je odlika prave ekipe. Digli smo se iz živog blata i na kraju zasluženo osvojili prvo mjesto.


Buje se nisu došle predati, kao što ne bi napravila niti jedna druga momčad, kao što ni mi ne bi napravili da smo bilo gdje išli. Odigrali su sportski i korektno, borili su se i čestitke njima što nisu došli samo na izlet – dodao je crikvenički kapetan.


Navijači su uvijek bili uz momčad, bez obzira na krizu, podržavali su ih i ohrabrivali kroz oluju, a igrači su im to vratili na najljepši mogući način.


– Svaka čast navijačima, digli su nas iz pepela u najgorim trenucima kada smo tonuli. Hvala im na svemu – poručio je Butorac.


Iskorak


Sada u Crikvenici kreće čekanje licence za igranje jedinstvene Treće HNL iduće sezone. Odluku bi trebali dobiti 5. lipnja.


– Nadamo se da ćemo napokon dobiti toliko željenu licencu da napravimo taj iskorak i okušamo se u ligi više. Ovim putem bih se još zahvalio trenerima Lopcu i Vukeliću.


Čestitam im na njihovom trudu i zalaganju, našoj Upravi, predsjedniku Prpiću, svima u klubu i gradu. Ovo nam je treća godina zaredom da smo zajedno i nema razloga da tako i ne ostane – zaključio je kapetan Crikvenice.


Prpić: Zaslužili smo licencu

Predsjednik trećeligaša Crikvenice s ponosom može reći da je na čelu najuspješnijeg nogometnog kolektiva u regiji, jer dvije godine zaredom osvojiti naslov prvaka Treće HNL – zapad nije mala stvar u ligi koja je možda i najizjednačenija.


– Zadovoljan sam, dvostruka kruna je naša, mislim da to nitko nije ni napravio u ovoj regiji. Čestitke dečkima i zahvalio bih se trenerima Svastu, Lopcu i Vukeliću jer su njih trojica ucrtali sve ove rezultate i prva mjesta. Da nije bilo pandemije koronavirusa prije tri godine, kada smo bili četvrti, a Opatija nam je bježala šest bodova, možda bismo i tada osvojili prvenstvo, koje je bilo prekinuto. Ovo je stvarno fantastično – oduševljeno je komentirao Prpić. Predsjednik je vodio momčad na utakmici u Kostreni, nakon odlaska Tomislava Lopca, a prije dolaska Josipa Vukelića.


– Bili smo malo u krizi, ne znam zašto, ali zadnjih pet-šest kola nakon Kup utakmice s Orijentom 1919 smo se digli. Pali smo u završnici protiv Grobničana, a nakon toga sve je išlo kako treba. Jadran i Grobničan su također malo kiksali, nisu nam uspjeli pobjeći. Uvijek sam vjerovao da ćemo ponoviti naslov. Pobjeda protiv Jadrana je bila ta koja je odlučila prvenstvo, rekao sam odmah nakon te utakmice da je to prekretnica i da ćemo mi osvojiti prvo mjesto.


Predsjednik Crikvenice sa svojim je suradnicima napravio veliki posao oko priprema za dobivanje licence. Puno je novaca uloženo u sve potrebne zahvate na stadionu te se sada s nestrpljenjem očekuje odluka HNS-a može li Crikvenica iduće sezone igrati Treću HNL.


– Neizvjesno će biti sve do 5. lipnja, tako su mi rekli. Mislim da ćemo dobiti licencu jer smo je i zaslužili bez obzira na to što nemamo kadete, ali za drugu sezonu smo dogovorili suradnju sa Zametom oko kadeta, a s Turbinom oko juniora tako da će biti dosta djece – dodaje Prpić.


Igrači su na terenu završili svoj posao, sada predstoji ono najteže za predsjednika i Upravu, i tu nije samo riječ o licenci, već i o zadržavanju na okupu šampionske momčadi i trenera.


– Već su se počeli nuditi neki prvoligaški i drugoligaški igrači. Priča se da će se moći uzeti i igrače na posudbu u ovu našu ligu. Ne znam još šta će biti. No, mobitel već zvoni. I s trenerom moram razgovarati, veliki posao nas sve čeka, ali pričekajmo prvu odluku o licenci pa ćemo onda krenuti dalje – zaključio je Marko Prpić.