Marko Vešović

Kako je poljski klub ponizio i otjerao asa šampionske Rijeke: “Je li to obitelj? Je li to laž?”

Portal Novi list

Tamara i Marko Vešović / Foto Screenshot YouTube Tamara Vešović

Tamara i Marko Vešović / Foto Screenshot YouTube Tamara Vešović

Legia je ružno postupila prema Marku Vešoviću nakon što je prošle godine teško ozljedio koljeno na utakmici protiv Slaska. Prije ozljede bio je jedan od najboljih igrača poljske momčadi



Legia Warszawa neće produžiti ugovor s Markom Vešovićem. Crnogorski bek bio je jedan od ključnih igrača šampionske momčadi NK Rijeke, s kojom je, pod vodstvom Matjaža Keka, 2017. godine osvojio povijesnu duplu krunu, prvenstvo i kup, a sad se rastaje s poljskim klubom u dramatičnim okolnostima.


Prema informacijama dostupnim u poljskim medijima, Legia je ružno postupila prema Vešoviću nakon što je prošle godine teško ozljedio koljeno na utakmici protiv Slaska. Prije ozljede Vešović je bio jedan od najboljih igrača poljske momčadi.


Međutim, nakon oporavka poslali su ga u rezervnu momčad i očito u postupanju sa svojim igračem pokazali veliki nedostatak poštovanja. Zbog svega je prije nekoliko dana reagirala njegova supruga Tamara Vešović, koja je na Instagramu prozvala poljski klub.




“Kada se najbolji nogometaš ozlijedi zato što daje 101 posto klubu, a vi ga ostavite samog u invalidskim kolicima kada putuje na operaciju u Francusku – je li to obitelj? Kada mu kažete da ne možete pokriti troškove operacije i rehabilitacije, je li to obitelj?


Kada mu kažete da prekine oporavak i hitno se vrati u klub iako nije spreman 80 posto zato što vi nemate liječnika – je li to obitelj?


Kada mu kažete da prvo mora igrati četvrtu ligu, u blatu, kako bi se izborio za prvu momčad, kada ga ne poštujete i ne date mu da igra ni minute – je li to obitelj”, napisala je Tamara Vešović.



Dodala je:


“Kada u tisku kažete da Marko nije spreman i da mu je forma upitna, a zatim pošaljete rezultate treninga na kojima je Marko postigao najbržu brzinu trčanja i najviše trčao – je li to laž?”


Kad kažete da Marko želi puno novca, a vi ga ni ne pozivate na razgovore – je li to laž?


Kad kažete da nemate mogućnosti za kupnju novih igrača i produženje ugovora s najboljim igračima, a zatim dajete ugovor novom igraču na iznos od sedam ugovora koje imaju drugi igrači – je li to laž? “, ogorčena je Tamara Vešović.



U poljskim medijima zatim se pojavila konstrukcija da klub zbog ovih poruka neće produžiti ugovor s Vešovićem. Pisali su kako se Legia nije žurila započeti razgovore s predstavnicima nogometaša, ali da se prošli tjedan u Varšavi pojavio Ivica Vrdoljak, koji zastupa Vešovićeve interese.


Prema sport.tvp.pl postojalo je jamstvo da poljski prvak želi produžiti ugovor, doduše njihova ponuda bila bi niža od dosadašnje. Marko Vešović je, prema važećem ugovoru, zarađivao nešto više od 400.000 eura godišnje.


No, prema poljskim medijima, situacija se promijenila nakon istupa Tamare Vešović, jer si Poljaci ne žele dopustiti vrijeđanje kluba.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli PO.GOLU | PIŁKA NOŻNA – NEWS (@po.golu)



Međutim, pitanje je tko je tu koga prvi počeo vrijeđati i ponižavati, jer Vešovićeva supruga zasigurno nije olako napisala da je klub jednog od svojih najboljih igrača “ostavio u invalidskim kolicima” i potom mu poručio da se krene kaliti u četvrtoj ligi.


Kako bilo, trener Legie Czesław Michniewicz danas je za poljske medije potvrdio informaciju o rastanku s Markom Vešovićem. Pritom je negirao da objave Tamare Vešović imaju ikakve veze s time.


“Sjećam ga se kao igrača koji je savršeno igrao za Legiju. Iza sebe ima dugu ozljedu, ali… neće ostati s nama. Ne povezujem ovo s problemima koji se pojavljuju na internetu.


Donesena je takva odluka i želim mu sve najbolje. U najboljim je godinama, ima puno odlučnosti igrati na visokoj razini, iako se to više neće događati u Varšavi”, rekao je trener Legije.