Nima Splita do Splita

KAKAV CIRKUS… Hajduk smjenio šefa škola jer je optužio sportskog direktora za namještanje utakmica!

Portal Novilist.hr

Na Poljudu nema mira/Foto PIXSELL

Na Poljudu nema mira/Foto PIXSELL

Krešimir Gojun se potužio Upravi da je Saša Bjelanović od njega tražio da u svibnju uoči utakmice Hajduk II – Šibenik "pomogne NK Šibenik da izbori direktan ulazak u Prvu HNL", a klupska istraga pokazala je da ti navodi nisu osnovani pa je Gojun dobio otkazSPLIT Novi potres na Poljudu! U klubu su se zahvalili Krešimiru Gojunu, dosadašnjem voditelju omladinskog pogona. U klupskom priopćenju naveli su razloge:


“Zbog osobito teške povrede ugovora, izvanrednim je raskidom ugovora danas zaključena suradnja između HNK Hajduk i g. Krešimira Gojuna koji time više ne obnaša funkciju voditelja Akademije HNK Hajduk Luka Kaliterna. 


Naime, gospodin Gojun je dopisom predsjedniku Uprave i Nadzornom odboru HNK Hajduk optužio svojeg nadređenog, sportskog direktora HNK Hajduk g. Sašu Bjelanoviću, da je od njega tražio, između ostaloga da u svibnju uoči utakmice Hajduk II – Šibenik “pomogne NK Šibenik da izbori direktan ulazak u 1. HNL”. 
Nakon ovog saznanja, Nadzorni odbor HNK Hajduk je obavio sve potrebne izvide i razgovore s akterima te je utvrdio da nije bilo nikavih nepravilnosti koje su navedene.


S obzirom na to da se radi o lažnoj i neosnovanoj tvrdnji, a nakon čega su bespovratno narušeni i međusobni odnosi i povjerenje, HNK Hajduk se odlučio, s ciljem zaštite digniteta Kluba i sportskog direktora g. Bjelanovića, na raskid suradnje s g. Gojunom.


Ugovorom je regulirano da HNK Hajduk ima pravo na raskid ako postoji opravdana sumnja na počinjenje, od strane voditelja Akademije, bilo koje radnje koja ima obilježja kaznenog djela (u ovom slučaju klevete), za vrijeme ili u svezi s obavljanjem poslova temeljem međusobnog ugovora.


Javnost će pravovremeno biti obaviještena o imenu novog voditelja Akademije HNK Hajduk “Luka Kaliterna”, stoji u klupskom priopćenju.