Serie A

Juventus se vratio na vrh, Milan Badelj isključen u pobjedi Fiorentine

Hina

Juan Cuadrado (Juventus)/Foto REUTERS

Juan Cuadrado (Juventus)/Foto REUTERS

RIM  Nogometaši Juventusa vratili su se na vrh ljestvice talijanskog nogometnog prvenstva 2-0 81-0) domaćom pobjedom protiv Brescije u susretu 24. kola.Ključni trenutak dvoboja dogodio se u 37. minuti kada je Aye prekršajem na rubu svog kaznenog prostora zaustavio Betancura i za to dobio drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton, a Dybala je potom iz slobodnog udarca doveo Juventus u vodstvo. U nastavku utakmice Cuadrado je u 75. minuti pogodio za konačnih 2-0.

Vodeći Juventus sada ima 57 bodova, tri više od drugog Intera, a četiri više od trećeg Lazija koji igraju međusobno u Rimu od 20.45 sati. Brescia je ostala pretposljednja, 19. sa 16 bodova.


Hrvatski reprezentativni veznjak Milan Badelj isključen je zbog dva žuta kartona u završnici prvog poluvremena u visokoj 5-1 (3-0) pobjedi Fiorentine na gostovanju kod Sampdorije. Badelj je prvi žuti karton dobio u 35. minuti, a drugi u 44. zbog prekršaja na sredini igrališta. No, Fiorentina je već tada imala vodstvo od 3-0 autogolom Thornsbyja (8-ag) i iskorištenim kaznenim udarcima Vlahovića (18-11m) te Chiese (40-11m), a usto je i Sampdoria bila s desetoricom jer je isključen Murru. Vlahović (57) i Chiesa (78) upisali su se još jednom u strijelce u nastavku prije no što je Gabbiadini (90) ublažio katastrofu Sampdorije.


Fiorentina je 13. sa 28 bodova, pet više od 17. Sampdorije.




Ranije u nedjelju je Verona koju vodi hrvatski stručnjak Ivan Jurić igrala 0-0 na gostovanju kod Udinesea te je sada šesta sa 35 bodova, koliko ima i sedma Parma, dok je Udinese 15. sa 26 bodova.