Serie A

Juventus porazom od Udinesea tri kola prije kraja propustio osigurati 36. naslov prvaka u povijesti kluba

Cristiano Ronaldo/Foto REUTERS

Cristiano Ronaldo/Foto REUTERS

Udinese je ovom pobjedom praktički osigurao ostanak



UDINE Nogometaši Juventusa nisu uspjeli osigurati deveti uzastopni naslov prvaka Italije, a 36. u klupskoj povijesti već u četvrtak, oni su u susretu 35. kola Serie A na gostovanju kod Udinesea izgubili sa 1-2 (1-0).


Juventusu je za potvrdu naslova tri kola prije kraja bila potrebna pobjeda protiv Udinesea, a nakon prvog poluvremena je usprkos neuvjerljivoj igri imao prednost zahvaljujući pogotku De Ligta koji je u 42. minuti pogodio suparničku mrežu udarcem sa 20-ak metara.


No, Juventus je za inertnu igru u udinama kažnjen u nastavku, prvo je bivši napadač Intera iz Zaprešića Nestorovski u 52. minuti u padu udarcem glavom iskoristio ubacivanje Seme za 1-1, da bi u sudačkoj nadoknadi Fofana pretrčao više od pola terena te s De Ligtom na leđima uspio provući loptu ispod Szczesnyja za rijetko slavlje Udinesea protiv Juventusa-




Udinese je ovom pobjedom praktički osigurao ostanak, sada je 15. na ljestvici sa 39 bodova, sedam više od 18. Leccea koji se nalazi u zoni ispadanja.


Nogometaši Lazija prekinuli su niz od pet utakmica bez pobjede svladavši na Olimpijskom stadionu u Rimu Cagliari sa 2-1 (0-1).


Gosti sa Sardinije poveli su pred kraj prvog poluvremena kada se udarac Simeonea u 45. minuti na putu prema golu odbio od jednog obrambenog igrača domaćih i prevario Strakoshu, no već u drugoj minuti nastavka Milinković-Savić je poravnao sjajnim udarcem sa 20-ak metara, da bi pobjedu Laziju osigurao Immobile koji je u 60. minuti sjajno iskoristio odlično proigravanje Luisa Alberta za svoj 31. pogodak sezone.


Hrvatski reprezentativni veznjak Marko Rog igrao je za Cagliari do 66. minute.



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore


više vijesti