Nogomet je sve sigurniji

Jurgena Kloppa ne brine šest pozitivnih igrača i trenera: “Nijemci su imali 10-12 pozitivnih pa sada normalno igraju”

Portal Novi list

Jurgen Klopp i Mohammed Salah/Foto REUTERS

Jurgen Klopp i Mohammed Salah/Foto REUTERS

Njemačka je pokazala put. Što se češće testira to je mogućnost prijenosa virusa manja. I oni su imali 10-12 pozitivnih testova pa sada normalno igraju. To pokazuje da se može napraviti okruženje za odigravanje utakmica u kojem ste sigurni da se neće ništa dogoditi - tvrdi trener Liverpoola



LONDON Prva tura testova na COVID 19 u klubovima Premier lige donijela je šest zaraženih osoba. Pozitivna su dva trenera i jedan igrač Watforda, pomoćni trener Burnelyja… Budući da je riječ tek o dijelu obrađenih testova pretpostavka je da će ta brojka narasti kada se obrade uzorci iz svih klubova. Iako vlada zabrinutost kako bi to tek trebalo izgledati kada bi krenulo prvenstvo Jurgen Klopp je uvjeren da nema razloga za preveliku bojazan.


Povratak nogometa  je dobar znak i za obične ljude, za cijelo društvo – kaže Klopp


– Naravno da nikome nije u cilju dovesti nečije zdravlje ili život u opanost, međutim s obzirom na sva saznanja koja sada imamo smatram da će igrači i treneri bit sigurni. Njemačka je pokazala put. Što se češće testira to je mogućnost prijenosa virusa manja. I oni su imali 10-12 pozitivnih testova pa sada normalno igraju. To pokazuje da se može napraviti okruženje za odigravanje utakmica u kojem ste sigurni da se neće ništa dogoditi. Osim toga povratak nogometa  je dobar znak i za obične ljude, za cijelo društvo – rekao je trener lidera engleskog prvenstva kojega malo dijeli od matematičke potvrde naslova prvaka.