Trojan Maloku

Junak u pobjedi Opatije nad Dubravom: “Trener je pogodio kada me stavio u vezni red”

Ivan Volarić

Frano Ivančić i Anton Baltazar Bogolin čestitaju strijelcu Trojanu Malokuu/Foto D. KOVAČEVIĆ

Frano Ivančić i Anton Baltazar Bogolin čestitaju strijelcu Trojanu Malokuu/Foto D. KOVAČEVIĆ

U zadnje vrijeme u Orijentu i Opatiji sam igrao desnoga beka, sada sam istrčao na poziciji zadnjeg veznog igrača. Mogu reći da je naš trener pogodio! Rekao mi je »možeš trčati, pokriti dosta terena« i to se pokazao kao pun pogodak - kaže Maloku



RIJEKA Gol i dvije asistencije. Pretrčano jako puno kilometara, prvo na poziciji zadnjeg veznog, a onda u nastavku utakmice na mjestu desnog beka. Zabio je u prvom poluvremenu sjajan pogodak s 25 metara za novo vodstvo Opatijaca, a onda dvaput asistirao (Weitzeru i Pejanoviću) s desnoga boka za potvrdu pobjede kod Dubrave.


Da je primjerice Trojan Maloku silom prilika morao na gol umjesto Vanje Iveše, vjerojatno bi prošle subote na stadionu Kustošije obranio barem jedan penal! Apsolutni junak četvrte prvenstvene pobjede nogometaša Opatije u njihovoj premijernoj drugoligaškoj sezoni.


– Stvarno sam zadovoljan sa svime! Od ekipe do trenera. Osjećam se super, svi su me brzo prihvatili. Bio sam skeptičan na početku jer mislio sam da će prilagodba trajati duže, no dečki su me stvarno odmah prihvatili. Dišemo jedni za druge, kompaktni smo kao ekipa, stalo nam je do rezultata… Kada je tako, onda rezultat ne izostaje, a uvijek neki pojedinac iskoči – govori skromno 23-godišnji Riječanin.




Opatijci su se na najbolji način iskupili za domaći posrtaj protiv Vinkovčana.


– Dosta smo razgovarali nakon poraza od Cibalije – nastavlja mlađi brat Maloku (stariji Elvir je u potrazi za inozemnim angažmanom). – Nakon utakmice smo u svlačionici svi djelovali dosta utučeno, što je pokazatelj da nam je stalo. Nakon toga smo razgovarali i dignuli glave.


Shvatili smo da ne smijemo pasti nakon jednog poraza. Kao što kaže Weitzer, prvenstvo je maraton, a normalno je da se ponekad dogode porazi. Dobro je da u momčadi ima dosta starijih, iskusnijih igrača koji su stali uz nas mlađe i objasnili nam da se moramo fokusirati na iduću utakmicu.


U tome smo i uspjeli. Dobro smo reagirali protiv dobre ekipe Dubrave. Ostvarili smo super rezultat, no pred nama je već u srijedu utakmica protiv Solina i moramo se okrenuti prema njoj, te pokušati nastaviti u istom ritmu.


Nadolazeće nedjelje je na Kantridi prva poslastica – derbi s Orijentom 1919. Maloku je nedavno stigao u Opatiju upravo s Krimeje.


– Idemo utakmicu po utakmicu. Spremamo se za Solin, a tek onda za Orijent 1919. Idemo korak po korak, ljestvica izgleda dobro. Svi su nas podcijenili na početku prvenstva jer smo ušli iz Treće HNL. Nešto slično sam prošao s Orijentom prošle sezone.


Međutim, Opatija ima jako dobru ekipu i dobre igrače. Rad je također na visini. Sve to zajedno nam se barem za sada isplatilo – dodaje Maloku, koji je stigao u Opatiju kao desni bek, a sada je pokazao da može igrati i u veznom redu.


– Što mi je draže? U zadnje vrijeme u Orijentu i Opatiji sam igrao desnoga beka, sada sam istrčao na poziciji zadnjeg veznog igrača. Mogu reći da je naš trener pogodio! Rekao mi je »možeš trčati, pokriti dosta terena« i to se pokazao kao pun pogodak. Ali, treba još raditi, naučiti sve kretnje jer dugo nisam igrao na tom mjestu. Zapravo, od mlađih uzrasnih kategorija. Treneri su mi objasnili neke stvari, usmjeravaju me i to je vrlo važno – rekao je Maloku.