Derbi u Maksimiru

Josip Mišić uoči ogleda s bivšom momčadi: “Zadnji put su imali sjajnu tranziciju i čvrsti blok, ali sada smo se dobro pripremili za to”

Davor Petrović

Josip Mišić/Foto PIXSELL

Josip Mišić/Foto PIXSELL

Sve što je Rijeka postigla ove sezone, za mene ne predstavlja iznenađenje. Radi se o momčadi koja igra kvalitetan nogomet i svaka utakmica s njima donosi visok intenzitet i veliki natjecateljski naboj - kaže Kopić



ZAGREB  Uoči današnjeg derbija s Rijekom, Željko Kopić je saznao da će i u drugom dijelu sezone na raspolaganju imati Mislava Oršića, čiji transfer u Burnley ipak neće biti realiziran. Prema dostupnim informacijama, Englezi su na kraju pregovora ponudili čak deset milijuna eura.


– Svaka poslovna odluka strateški se gleda na dva načina i predstavlja veliki rizik. Gledali smo i financijski i sportski aspekt cijele priče, a vodili smo računa i o svlačionici. Svi su napravili ozbiljan posao kako bi Oršić ostao u Dinamu. Iza njega su ozbiljne pripreme na kojima je sjajno radio, zato vjerujem da će protiv Rijeke biti na svojoj optimalnoj razini. Oršić je poseban igrač koji je već sada upisan u povijest ovoga kluba. Motiviran je, kao i cijela momčad. Svi smo spremni za derbi – rekao je Kopić na zadnjoj konferenciji za medije uoči utakmice, koju je odradio skupa s Josipom Mišićem.


Petković upitan


U ovom trenutku je sigurno da će Dinamo nastupiti bez Sadegha Moharramija, koji je prošlog četvrtka izborio nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru s reprezentacijom Irana pod stručnim ravnanjem Dragana Skočića. Zbog problema s ozljedom upitan je i Bruno Petković, dok su svi ostali igrači zdravi.




– Kao i svaka momčad, Rijeka ima svoje mane i vrline. Zadnji put kada su igrali protiv nas, držali su čvrsti defenzivni blok i imali su odlični tranziciju prema naprijed. Vjerujem da će tako biti i sada. No, mi smo se dobro pripremili za to – otkrio je Mišić, dodavši da kod njega postoji određena emocija prema Rijeci u kojoj je proveo, kako sam tvrdi, tri lijepe godine.


Sve u Maksimirskoj 128 posebno žulja činjenica da im je prvi dio sezone donio negativan skor s današnjim suparnikom. Modri su u prvenstvu uknjižili dva identična neriješena rezultat s Rijekom (3:3), a četvrtfinale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa donijelo im je poraz (1:3).


Povrh toga, Dinamo je ove sezone u devetnaest utakmica HT Prve lige primio petnaest golova, s time da mu ih je čak šest zabila Rijeka.


– Sigurno je da su to podaci o kojima vodimo računa. Isto tako, tu imamo velik dodatni motiv za ovaj derbi. Sada ćemo napraviti sve što je u našoj moći da dođemo do tri vrlo važna boda i prve pobjede nad Rijekom u ovoj sezoni – istaknuo je Kopić.


Prema njegovim riječima, svima u Dinamu je jasno da derbi donosi vrlo teškog suparnika.


– Sve što je Rijeka postigla ove sezone, za mene ne predstavlja iznenađenje. Radi se o momčadi koja igra kvalitetan nogomet i svaka utakmica s njima donosi visok intenzitet i veliki natjecateljski naboj – dodao je maksimirski šef struke.


Pozitivan lik


Velika četvorka hrvatskog nogometa provela je zimski prijelazni rok u potrazi za pojačanjima. Modri su iz Osijeka doveli Petra Bočkaja koji se, kako kaže Kopić, odlično uklopio u momčad.


– On je pozitivan lik i vjerujemo da će nam biti veliko pojačanje. Mi smo i dalje aktivni u ovom prijelaznom roku. Za naše igrače svakodnevno dolaze razni upiti, a mi komuniciramo i gledamo tržište. Reagirat ćemo ako nam se otvori nešto što će podići kvalitetu naše momčadi. Dinamo je izrastao u ozbiljan klub u europskim okvirima, a to znači da gledamo prema igračima visoke kvalitete – objasnio je trener Dinama.


Tržišne aktivnosti konkurenata su, prema njegovom mišljenju, također usmjerene prema istom cilju.


– Svi su napravili sve što je u njihovoj moći da budu što kvalitetniji, a na kraju će uspješnost u tome pokazati igre i rezultati. Međutim, mi smo fokusirani isključivo na svoj rad i gledamo samo sebe – zaključio je Kopić.