Poraz Tottenhama

Jose Mourinho objasnio zašto je Dele Alli bio ljut kada ga izvadio iz igre

Portal Novilist.hr

Jose Mourinho/Foto REUTERS

Jose Mourinho/Foto REUTERS



LONDON Jose Mourinho ponovo je svojim izjavama začinio presicu Tottenhama, ovoga puta nakon domaćeg poraza od Red Bull Leipziga u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. 


– Završilo je 1:0, a ne – 10:0. Dakle, sve je još otvoreno uoči uzvrata. Ne ćemo biti prva momčad koja je izgubila 1:0 u prvoj utakmici i onda prošla dalje – potpirio je optimizam Jose nakon domaćeg poraza koji je očito dosta teško pao svima u i oko kluba. 


Mourinho pritom nije mogao računati na na nekoliko važnih igrača, a neki su načeti…




– Lucas Moura, Steve Bergwijn i Giovani Lo Celso su mrtvi umorni… Ne radi tu o jednoj utakmici, već činjenici da s ovim suženim kadrom igramo na tri kolosijeka. Garantiram da ćemo unatoč svemu tome u uzvratu u Leipzigu biti spremni na bespoštednu borbu na gornjoj granici mogućnosti svojih mogućnosti – dodao je Mourinho i osvrnuo se na Dele Allija koji je ljutit napustio teren kada ga je Portugalac zamjenio. 


– Mislim da je bio ljut zbog svoje igre, a ne zbog mene. Nadam se da je shvatio zašto sam ga zamjenio – rekao je Mourinho koji je postao četvrti trener sa 150 nastupa u Ligi prvaka.


Svoj prvi europski naslov osvojio je prije 16 godina na klupi Porta. Na otvaranju AufScalke Arene mladi Mourinho srušio je Monaco za kojega je tada nastupao Dado Pršo.


Karijera Juliana Nagelsmanna, kojemu su nadjenuli nadimak “mini Mourinho”, počela se strelovito razvijati u posljednjih nekoliko godina. Jasno je da bi ulazak u četvrtfinale Lige prvaka bio značajna potvrda obećavajuće trenerske karijere. 


– Mi uvijek pokušavamo nametnuti svoj napadački stil i visokim presingom osvojiti odmah loptu. U prvom poluvremenu smo igrali vrlo dobro, stvorili smo tri šanse u dvije minute. Nakon vodstva nij ebilo lako pronaći prostora za šanse. U nastavku smo stoga igrali više na kontre – rekao je Nagelsmann.