Novi trener

Jorge Sampaoli preuzeo kormilo Olympiquea iz Marseilla, Argentinac napušta klupu Atletico Mineira

Hina

Jorge Sampaoli/Foto REUTERS

Jorge Sampaoli/Foto REUTERS

Posljednju utakmicu na klupi Atletica imat će u četvrtak u zadnjem kolu prvenstva protiv Palmeirasa, a zatim seli u Marseille gdje će naslijediti Portugalca Andrea Villasa-BoasaMARSEILLE  Argentinski nogometni stručnjak Jorge Sampaoli (60) novi je trener Olympique Marsaeillea, objavili su francuski mediji.


Sampaoli na Velodrome dolazi iz brazilskog Atletico Mineira kojeg je vodio od ožujka ove godine.


Posljednju utakmicu na klupi Atletica imat će u četvrtak u zadnjem kolu prvenstva protiv Palmeirasa, a zatim seli u Marseille gdje će naslijediti Portugalca Andrea Villasa-Boasa kojeg je uprava smijenila početkom veljače nakon što je na novinarskoj konferenciji napao sportskog direktora i čelnike kluba nezadovoljan odrađenim prijelaznim rokom.
“Došao sam do kraja. Vodit ću posljednju utakmicu protiv Palmeirasa u četvrtak. Žao mi je što sam cijelo vrijeme radio pred praznim tribinama”, rekao je 60-godišnji Sampaoli za brazilske medije.


Klub iz Belo Horizontea vodio je u 44 utakmice, zabilježivši 25 pobjeda, a kolo prije kraja Atletico drži treće mjesto s dva boda više od Sao Paula i četiri manje od drugoplasiranog Internacionala. Vodeći Flamengo ima šest bodova više.


Sampaoli je na posljednjem svjetskom prvenstvu u Rusiji vodio Argentinu, a Hrvatska mu je World Cupu “presudila” s tri gola u mreži. Nakon SP-a je otišao u brazilski Santos, a klub je napustio u prosincu 2019.


Tijekom karijere vodio je i reprezentaciju Čilea, Sevillu, Emelec, Universidad de Chile…


Marseille se trenutačno nalazi na sedmom mjestu Le Championnata sa 38 bodova, čak 20 manje od lidera Lillea, ali i 16 manje od trećeg mjesta, posljednjeg koje vodi u Ligu prvaka.