Rekorderi

Jedan meksički klub zabilježio je čak 22 slučaja zaraze koronavirusom u svojim igračkim redovima

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Osam nogometaša i 14 nogometašica Cruz Azula je zaraženo



CIUDAD DE MEXICO  Čak 22 nova slučaja zaraze novim koronavirusom zabilježena su u meksičkom nogometnom klubu Cruz Azul, od čega je pozitivno bilo osam nogometaša, a 14 pozitivnih testova je zabilježeno u ženskoj ekipi, objavila je agencija AFP.


Sve pozitivne osobe nisu imale nikakve simptome bolesti Covid-19, a osim toga još sedam nogometaša i dvije nogometašice su imali neodređen rezultat na testiranju.


Momčad Cruz Azula dolazi iz meksičkog glavnog grada, ali se trenutačno nalazi na pripremama pa su u klubu odlučili da će sve zaražene igrače vratiti u Ciudad de Mexico, gdje će biti u izolaciji i pod liječničkim nadzorom. Među zaraženim igračima je i urugvajski napadač Jonathan Rodriguez.




Meksičko prvenstvo je, kao i mnoga u Srednjoj i Južnoj Americi, podijeljeno na dva dijela, tzv. ‘clausuru’ i ‘aperturu’. ‘Clausura’ je prekinuta zbog pandemije izazvane širenjem koronavirusa, a prvak nije proglašen. Cruz Azul je u trenutku prekida bio vodeća momčad prvenstva i zbog toga će igrati u sljedećoj sezoni CONCACAF Lige prvaka.


Zasada nije poznato kad će meksičko prvenstvo biti nastavljeno, ali se zna da će od 3. do 19. srpnja biti odigran prijateljski turnir osam momčadi, s kojeg će prihod od televizijskih prava biti namijenjen djeci zdravstvenih djelatnika koji su izgubili život tijekom pandemije.


Meksički Kup će biti odigran bez nazočnosti gledatelja na tribinama, a na njemu će sudjelovati Club America, Atlas, Cruz Azul, Guadalajara, Mazatlan, Pumas, Tigres i Toluca, osam klubova koji će biti podijeljeni u dvije skupine. Jednoj će skupini domaćin biti Zapopan, a drugoj Ciudad de Mexico.