Pila naopako

Javio se i prvi čovjek Barcelone: “Nećemo se pridružiti Superligi ako većina navijača nije za to”

Portal Novi list

Joan Laporta/Foto REUTERS

Joan Laporta/Foto REUTERS

Katalonska televizijska postaja TV3 izvijestila je da ugovor koji je Barca potpisala sa Superligom ima klauzulu koja omogućava raskid bez obeštećenja, ali pod uvjetom da iza te odluke stoji većina klupskih članova



BARCELONA Oglasio se i Joan Laporta, prvi čovjek Barcelone, te na neizravan način potvrdio medijska naklapanja da bi Katalonci također mogli odustati od nastupa u Superligi.


– Nećemo se pridružiti Superligi dok članovi našeg kluba za to ne glasaju, to će morati biti njihova odluka – izjavio je Laporta, koji se u utorak sastao s  trenerom Ronaldom Koemanom, kapetanima Lionelom Mesijem, Gerardom Piqueom, Sergiom Busquetsom i Sergijem Robertom, a čini se da je na njegove stavove najviše utjecalo raspoloženje navijača i informacije s otoka o odustajanju engleskih predstavnika od tog ambicioznog projekta.


Inače, katalonska televizijska postaja TV3 izvijestila je da ugovor koji je Barca potpisala sa Superligom ima klauzulu koja omogućava raskid bez obeštećenja, ali pod uvjetom da iza te odluke stoji većina klupskih članova. Laporti vjerojatno neće biti problem ispuniti taj uvjet.