Frane Matošić dobio svoj spomenik

Jakobušić predstavio spomenik legendarnom kapetanu: “Zašto i mi ne bismo u ovim teškim vremenima bili najbolji?”

Portal Novi list

Lukša Jakobušić/Foto PIXSELL

Lukša Jakobušić/Foto PIXSELL

U Hajduku je uvijek teško i ista stvar da fali novca. On je isto bio najveći. U teškim vremenima je bio najveći. Zašto i mi ne bi u ovim teškim i izazovnim vremenima bili najbolji? Ne samo da se nadam nego sam i uvjeren", zaključio je Jakobušić.



RIJEKA Danas, na 110. rođendan Hajduka, predsjednik kluba Lukša Jakobušić na zapadnoj strani Poljuda predstavio je spomenik legendarnom kapetanu Frani Matošiću te je pritom dao nekoliko komentara Dalmatinskom portalu vezanih za voljeni klub.


“Kad je Hajduk u pitanju, teška vremena su u više smjerova na svim razinama. Mi držimo do tradicije, ona nam je vrlo bitna, ovoga puta smo odali počast najvećem od najvećih, a to je naš legendarni kapetan Frane Matošić. Dovoljno je reći 739 nastupa i 729 golova, to je nemoguće da itko ponovi“, rekao je Jakobušić o legendarnom Hajdukovcu te se zatim osvrnuo na raspoloženje u Splitu.


“Jutros dolazim, hladno je, na Rivi nema nigdje nikoga, epidemiološka situacija nije dobra, imamo dosta zaraženih. Išao sam na groblje položiti vijenac, nemamo osjećaj da je rođendan, a 110. je. Peti smo na tablici, a loš je osjećaj i govor tijela. Svi smo nekako malo umorni, a trebali bismo svi slaviti. Rođendan je veselje. Nije ni Frani Matošiću bilo lako. U Hajduku je uvijek teško i ista stvar da fali novca. On je isto bio najveći. U teškim vremenima je bio najveći. Zašto i mi ne bi u ovim teškim i izazovnim vremenima bili najbolji? Ne samo da se nadam nego sam i uvjeren”, zaključio je Jakobušić.