Trener Dinama

Jakirović: Bili smo dobri, kontrolirali utakmicu… A onda smo primili i četvrti gol

Portal Novi list

Foto Marko Lukunic/PIXSELL

Foto Marko Lukunic/PIXSELL

Ovo mi je svakako najteži poraz u karijeri, priznao je Sergej JakirovićDinamovi snovi o jeseni u Europskoj ligi rasplinuli su se kao mjehur od sapunice nakon što su izabranici Sergeja Jakirovića doživjeli težak poraz 4:1 u Pragu od Sparte.


Ništa im nije pomoglo što su u češku prijestolnicu donijeli prednost od 3:1 iz prve utakmica. Sparta je tu prednost anulirala već nakon 25 minuta utakmice. Europsku jesen nastavit će u Konferencijskoj ligi.


Evo kako je trener Sergej Jakirović prokomentirao ovaj debakl.


“Bili smo dobri, a onda…”
“Želio bih čestitati Sparti na pobjedi i prolazu. Bili su bolji suparnik, ne znam zašto smo tako loše reagirali u prvom poluvremenu. Primili smo gol, onda su oni zahvaljujući publici dobili krila.


Drugi gol iz prekida, inferiorni smo bili visinom. Pokušali smo u drugom dijelu, uspjeli smo zamjenama poboljšati igru. Žao mi je što Ljubičić nije zabio kod 2:0, a onda smo primili i treći gol.


Bili smo dobri, kontrolirali utakmicu, imali neke šanse. A onda smo primili četvrti gol, ja još nisam vidio što se dogodilo, kako to objasniti, iz auta gol ili što je već bilo.


Bilo je teško očekivati da ćemo zadnjih pet minuta opet izaći iz tog minusa. Ali moramo se brzo dignuti za ono što slijedi, nema više vraćanja na ovo”, rekao je Jakirović.


“Ovo mi je najteži poraz u karijeri”


Priznao je da mu je ovo najteži poraz u karijeri.


“Ovo mi je svakako najteži poraz u karijeri, bilo je još teških poraza, ali nije nikad bilo ovako važno. Jedini mi je upitnik zašto smo bili tako prazni u prvom poluvremenu, što se dogodilo. Zato smo i reagirali na poluvremenu.


Nismo mislili da će biti lako, znali smo da nas čeka dobar protivnik. No nemamo vremena za plakanje, treba izvlačiti pouke. Izvlačimo ih, nažalost, iz svojih grešaka”, rekao je Jakirović.


Novinari su ga pitali zašto Dinamo stalno prima golove pred sam kraj utakmice?


“Ne vjerujem da je stvar kondicije, pali bismo prije da je to i pitanju. Čak smo u nastavku bili i više na lopti od njih, kao da su oni imali problem s kondicijom.


Može biti posljedica psihološkog stanja, ali i za to nema razloga, dvije pobjede dale su nam samopouzdanje, podignule nas. Svima nam je teško, ali moramo se izvući iz ovoga. Poraz nije lagan, no čeka nas Osijek”, kaže Sergej Jakirović.