Inovacije

Izraelci na stadionu u Tel Avivu napravili poseban tunel za igrače s anti-korona prskalicama

Hina

Demonstracija anti-korona tunela u Tel Avivu/Foto REUTERS

Demonstracija anti-korona tunela u Tel Avivu/Foto REUTERS

Prskalice su automatizirane, ukljkučuju se senzorima i proizvode maglicu u kojoj stoje igrači u trajanju od maksimalno 15 sekundiTEL AVIV Stadion Bloomfield u Tel Avivu napravio je poseban tunel za nogometaše s ugrađenim prskalicama kojima se igrači prskaju sredstvom za dezinfekciju.


Tunel koristi elektroliziranu vodu i, prema navodima sveučilista Bar-Ilan, koji je vlasnik licence, omogućava dugotrajniju zaštitu od koronavirusa i potpuno je bezopasno za zdravlje ljudi.


Prskalice su automatizirane, ukljkučuju se senzorima i proizvode maglicu u kojoj stoje igrači u trajanju od maksimalno 15 sekundi. Igrači ga koriste prije utakmice i nakon poluvremena, a kroz njega prolazi stručno osoblje, pa čak i novinari.
“Mi nemamo cjepivo za koronavirus  ali s ovim proizvodom se bolje borimo protiv njega. Ljudi se nakon prolaska kroz naš tunel osjećaju sigurnijim”, rekao je predsjednik tvrtke koja proizvodi sustav.


Otkad je tunel u funkciji odigrane su tri utakmice na Bloomfield stadionu, dok se izraelska nogometna liga nastavila prošlu subotu bez nazočnosti gledatelja.