Rjieka vs. Osijek

Iz Gradskog vrta se širi optimizam: “Rijeka je s novim trenerom dobila novu energiju, ali zašto ne bismo uzeli tri boda?!”

Portal Novi list

Rene Poms/Foto NK Osijek

Rene Poms/Foto NK Osijek

Moramo biti spremni na sve, jer će u konačnici biti najvažnije kakvi ćemo mi biti, kakva će biti naša energija, naša motivacija, kako smo mi spremni za utakmicu koja nas očekuje - rekao je trener Rene Poms



RIJEKA Nogometaši Osijeka  ove subote od 18.30 sati gostuju kod Rijeke na Rujevici u utakmici kojom će zaključiti prvi krug ovosezonskog izdanja SuperSport HNL-a. Bijelo-plavi će tražiti povratak pobjedama nakon domaćeg remija sa Šibenikom, a preduvjet će biti preslikati na travnjak rad s treninga kroz protekli tjedan.


Trener Rene Poms zadovoljan je reakcijom igrača nakon boda u prošlom kolu i optimističan uoči nadolazećeg sraza.


– Imali smo dobar i intenzivan tjedan poslije kojeg sam optimističan. Vidio sam dobru energiju u momčadi i da smo spremni za tešku utakmicu u Rijeci. Znamo da smo prethodnih sezona imali problema kada smo igrali tamo, znamo da je to posebna utakmica, znamo i situaciju kod nas i u Rijeci, ali spremni smo za čvrstu utakmicu iz koje ćemo, nadam se, izaći kao pobjednici – istaknuo je Poms.




Određeni pritisak Bijelo-plavima svakako predstavlja i činjenica da su ove sezone još uvijek bez boda na gostovanjima.


– Radimo sve što možemo da momčad bude spremna za 90 minuta borbe. Imamo jasnu ideju kako želimo igrati u Rijeci, cijeli tjedan smo radili da bismo bili spremni za ovu utakmicu. U ovakvom poslu uvijek postoji pritisak, ali stvar je kako ćeš ga kontrolirati. Dugo sam u nogometu, imam iskustva kao pomoćni trener iz Lige prvaka i Europske lige i taj pritisak pokušavam pretvoriti u motivaciju da učinim momčad što boljom. Za mene je to pozitivna energija, nikako pritisak.


Otežavajuću okolnost u pripremi utakmice predstavljat će i činjenica da Riječani u ovu utakmicu ulaze s novim trenerom koji sa sobom nosi i mnoge nepoznanice.


– Rijeka ima potpuno novog trenera koji je prvi put s momčadi. Sigurno je svaki igrač maksimalno motiviran da se dokaže novom treneru. Kod mene je drugačije jer sam dvije godine radio s ovim igračima, oni me poznaju. Rijeka je s novim trenerom sigurno dobila novu energiju, novu motivaciju, novi taktički sistem. Moramo biti spremni na sve, jer će u konačnici biti najvažnije kakvi ćemo mi biti, kakva će biti naša energija, naša motivacija, kako smo mi spremni za utakmicu koja nas očekuje. Po onome što sam vidio kroz treninge potpuno smo spremni, a na kraju će 22 igrača u 90 minuta na travnjaku dati sve od sebe da budu pobjednici – poručio je Poms.


Iz kuta svlačionice utakmicu je najavio dokapetan Mihael Žaper.


– Ne bih volio nešto previše najavljivati, ne smije nas zavarati pozicija na kojoj je Rijeka. Mislim da smo ovaj tjedan radili jako dobro, energija je bila dobra, tjedan je bio intenzivan i mislim da spremni idemo na Rujevicu. Nakon pobjede protiv Hajduka željeli smo spojiti i pobjedu protiv Šibenika, žao nam je što nije došlo do toga. Promjena trenera je nešto što se događa u nogometu, mi smo profesionalci, fokusirani na teren. Novom treneru želimo pomoći, a samo ako budemo zajedno u svemu ovome možemo doći do uspjeha. Svi moramo još više i jače zapeti zbog pozicije na tablici. Sada se dižemo i iako dugo nismo pobijedili u Rijeci zašto ne bismo sada uzeli tri boda?! – rekao je Žaper.


Za utakmicu u Rijeci u konkurenciju se vraća ofenzivac Josip Špoljarić, baš kao i branič Uwem Alexander koji je priključen prvoj momčadi kako bi popunio kadar, a ove sezone na dvojnoj registraciji igra za Vukovar.