Veznjak Opatije

Ivor Weitzer uoči sutrašnjeg prvog susreta kvalifikacija za Drugu ligu: “U Petrinju idemo po puni plijen”

Ivan Volarić

Ivor Weizer i Danijel Lazić, prošle sezone suparnici, ove sezone suigrači u Opatiji/Foto V. KARUZA

Ivor Weizer i Danijel Lazić, prošle sezone suparnici, ove sezone suigrači u Opatiji/Foto V. KARUZA

Znamo da će biti teško, da su oni čvrsta i organizirana ekipa koja ne prepušta previše prostora između linija. Čvrsti su i kompaktni, očekujemo dvije ratničke utakmice - kaže 32-godišnji veznjak »crno-bijelih«



RIJEKA Ivor Weitzer jedna je od najjačih »briškula« Zorana Bogolina, trenera nogometaša Opatije, pred čijom momčadi je ove nedjelje prvi susret kvalifikacija za popunu Druge HNL protiv Mladosti iz Petrinje. Iskusni riječki veznjak u svojim nogama ima sedamdesetak prvoligaških utakmica, a može se pohvaliti da je svojedobno dvaput u dresu Pomorca izborio pravo na promociju u viši rang natjecanja (što Kostrenjani nisu iskoristili) – Prvu HNL.


Osim toga, Weitzer je ne tako davno u dresu Orijenta 1919 ušao iz Treće u Drugu HNL. Ukratko, 32-godišnji veznjak navikao je igrati utakmice kakve Opatijce očekuje protiv Mladosti.


– Svakakve informacije su došle do nas, a vjerojatno i do njih – započeo je Weitzer. – Mi se pokušavamo najviše fokusirati na nas i naše mogućnosti. Ne bojimo se nikoga. Svaka ekipa ima svoje prednosti i svoje nedostatke pa tako i Mladost. Znamo da će biti teško, da su oni čvrsta i organizirana ekipa koja ne prepušta previše prostora između linija.




Čvrsti su i kompaktni, očekujemo dvije ratničke utakmice. Za nas bi bilo najpoželjnije kada bismo uspjeli rano povesti jer bi ih onda natjerali da malo drugačije razmišljaju i izađu iz uvjetno rečeno neke komfor zone i odstupe od uobičajenog načina igre. Ekipa su koja ima dobar karakter, nikako ne odustaju i bit će teško. Moramo biti koncentrirani i fokusirani od početka do kraja.


Moramo si dozvoliti što manje pogrešaka kako bismo uspjeli privesti utakmicu kraju na željeni način. Nikoga se ne bojimo, idemo gore po puni plijen, a siguran sam da i oni tako razmišljaju. Vjerujem da će to biti dvije ratničke utakmice, a prije svega da će biti poštenja i da će to biti pravo sportsko nadmetanje koje će dobiti ekipa koja će biti bolja.


Karakter je najvažniji


Igračka kvaliteta u opatijskim redovima nije sporna. Sve su to uglavnom igrači koji su već igrali ili po kvaliteti mogli igrati Drugu, a neki od njih čak i Prvu HNL. Ono što je otegotna okolnost za obje ekipe jest činjenica da su dugo bez službenih utakmica, pa je vrlo teško proniknuti u kakvoj formi se zapravo nalaze momčadi pred odlučne kvalifikacijske dvoboje.


– Prije svega mislim da su najvažniji karakter, želja i glad za uspjehom. Jednu ili dvije utakmice uvijek možeš odraditi na svježinu. I da nisi trenirao punim intenzitetom 60 dana, koliko je trajala stanka, ti ćeš nešto izvući iz sebe. Pripreme nisu toliko važne, međutim, i u tom dijelu imamo dobar temelj. Oni također. Mislim da će obje ekipe biti maksimalno spremne za ova dva ogleda.


Kantrida prednost


Opatijci bi veliku prednosti mogli imati u uzvratu na Kantridi i ambijentu velikog stadiona na kojem nogometaši Mladosti sigurno nisu navikli igrati.


– Sigurno da bi Kantrida mogla pogodovati nama jer smatram da ipak imamo malo veću individualnu kvalitetu. Međutim, to ništa ne znači, a niti garantira. Sve to treba pokazati na terenu. Oni su izrazito karakterna i disciplinirana ekipa koja neće ostavljati puno prostora. Moramo biti brzi u razmišljanju u igri, te donositi najbolja rješenja u kritičnim razdobljima utakmice.


U Weitzer očito još uvijek ima dovoljno nogometnih motiva…


– Dokle god mi je tijelo zdravo, uvijek će biti motiva za igranje. Nakon toga bit će motiva za nešto drugo… – poručio je iskusni veznjak »crno bijelih«.


Momčad Opatije će put Petrinje krenuti na dan utakmice. Na put sigurno neće Bertoša, Toni Rudan i Glavaš koji moraju odraditi kartone pa će biti na raspolaganju za uzvratni susret. Prvi susret drugog kvalifikacijskog para između Marsonije i Junaka iz Sinja igra se danas u Slavonskom Brodu od 18 sati. Tu utakmicu će, kao i nedjeljni ogled iz Petrinje, prenositi uživo HNTV.