Emotivna utakmica

Ivan Rakitić se privremeno vratio na Camp Nou: “Zahvalan sam na godinama provedenim u Barceloni”

Hina

Ivan Rakitić i Jules Kounde/Foto REUTERS

Ivan Rakitić i Jules Kounde/Foto REUTERS

Da bi smo izvukli nešto s Camp Noa morali smo biti puno hrabriji - kaže bivši hrvatski reprezentativac



MADRID   Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić smatra da je njegova Sevilla izgubila s 0-3 na gostovanju kod vodeće Barcelone jer nije bila hrabra a niti agresivna u obrani, no s optimizomom gleda na nastavak sezone u kojoj momčad nastoji opstati u prvoj ligi.


“Da bi smo izvukli nešto s Camp Noa morali smo biti puno hrabriji. Trebali smo više tražiti prilike prema naprijed, nastojati zadržati loptu u svom posjedu premda je to teško, a iza biti agresivniji”, izjavio je 34-godišnji Rakitić, kapetan Seville.


“Sve to nismo uspjeli ostvariti a Barcelona te uvijek negdje dočeka, pronađe tvoje slabosti”, dodao je.




Rakitić je u veznoj liniji Seville odigrao čitavu utakmicu


“Moramo naučiti nešto iz ovoga ali i zaboraviti brzo ovu utakmicu, te se što bolje pripremiti za idući susret s Mallorcom”, rekao je.


“Ovaj put nismo uspjeli, no i dalje trebamo vjerovati u sebe jer su iz nas jako dobri tjedni. Nadam se da ćemo ovu situaciju izgurati zajedno”, napomenuo je.


Sevilla je dugo vremena bila u zoni ispadanja a sada zauzima 16. mjesto među 20 klubova. S dva boda iznad crte ispadanja ugostit će idući vikend desetoplasiranu Mallorcu koja je u nedjelju pobijedila s 1-0 aktualnog prvaka Real Madrid.


Rakitić je rekao kako se ugodno osjećao na Camp Nou gdje je za Barcelonu igrao od 2014. do 2020. godine, a gdje ga publika redovito lijepo dočeka.


“Zahvalan sam na godinama provedenim ondje”, izjavio je.


Rakitić je bio u konkurenciji šest nogometaša u izboru za najboljeg igrača španjolskog prvenstva u siječnju, no najviše glasova putem interneta skupio je norveški napadač Alexander Sorloth iz Real Sociedada. Sorloth je tijekom siječnja u četiri utakmice zabio tri gola pri čemu je baskijska ekipa osvojila 10 od mogućih 12 bodova. Real Sociedad sada zauzima treće mjesto, a drugoplasirani Real Madrid bježi mu šest bodova.


Do kraja prvenstva ostalo je još 18 kola.


Rakitić, bivši reprezentativac Hrvatske, ove sezone je nastupio u 26 utakmica pri čemu je tri puta asistirao za pogodak i zabio dva gola. Dva gola i dvije asistencije ostvario je u siječnju.