Dobar početak

Ivan Rakitić postigao povratnički prvijenac za Sevillu u prijateljskoj utakmici protiv Levantea

Hina

Ivan Rakitić/Foto REUTERS

Ivan Rakitić/Foto REUTERS

U utorak je španjolski prvak Real Madrid s Lukom Modrićem u početnoj postavio pobijedio sa 6-0 susjeda iz predgrađa Getafe za kojeg je nastupio mladi hrvatski veznjak Ante Palaversa



MADRID Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić zabio je u utorak pobjednički gol u slavlju Seville od 3-2 nad prvoligašem Levanteom u prijateljskoj utakmici, što mu je bio prvi nastup od dolaska u klub.


Rakitić, koji je prije dva tjedna došao iz Barcelone, ušao je u igru u drugom poluvremenu te je zabio gol u 96. minuti nakon kornerea. Istrčao je s “desetkom” na leđima, brojem kojeg će nositi ove sezone, a kojeg je ostavio argentinski veznjak Ever Banega napustivši Sevillu.


Sevilla je na poluvremenu gubila 0-2 no onda je preokrenula rezultat. Pobjednik Europske lige priprema se za utakmicu europskog Superkupa protiv Bayerna koja će se igrati 24. rujna u Budimpešti. Nakon toga će otpočeti španjolsko prvenstvo. Rakitić je već igrao za Sevillu od siječnja 2011. do lipnja 2014. godine.




U utorak je španjolski prvak Real Madrid s Lukom Modrićem u početnoj postavio pobijedio sa 6-0 susjeda iz predgrađa Getafe za kojeg je nastupio mladi hrvatski veznjak Ante Palaversa. On je prije dva tjedna došao u Getafe na jednogodišnju posudbu iz Manchester Citija.


Real Madrid, Getafe i Sevilla, baš kao i Barcelona te Atletico Madrid, počet će prvenstvo kasnije jer su ljetos igrali europske utakmice.