Španjolci tvrde

Ivan Rakitić je velika želja Diega Simeona, Atletico dovodi veznjaka Barce

Hina

Ivan Rakitić i Leo Messi/Foto REUTERS

Ivan Rakitić i Leo Messi/Foto REUTERS



MADRID  Španjolski nogometni velikan Atletico Madrid krenuo je u ‘lov’ na hrvatskog veznjaka Ivana Rakitića (31), prenose mediji u Španjolskoj.


Navodno je Atletico već uspostavio kontakte i želi Rakitića anažirati u ljetnom prijelaznom roku.


Diego Simeone je svjestan kako mora osnažiti momčad, a hrvatski veznjak mu je na listi prioriteta.




Rakitić je prije nekoliko dana izjavio kako mu se nije svidjelo ponašanje Barcelone u situaciji dok su mediji nagađali o njegovoj sudbini na Camp Nou.


»Ne zaslužujem, niti sam zaslužio, određeno ponašanje. Mogu jasno reći da je bilo više stvari koje mi se nisu svidjele. To znaju oni koje donose odluke, a to znamo i mi. No, ponekad moraš prihvatiti stvari koje ne razumiješ i gledati prema naprijed«, rekao je 31-godišnji vezni igrač novinarima nakon utakmice Barcelone i Levantea (2-1).


Atletico je želio Rakitić već ovoga siječnja, a za njegove usluge bili su zainteresirani i Manchester United, te Juventus, no Ivan je ostao u Barceloni.


»Bila su ovo teška vremena, no okrenuo sam stranicu i ne želim previše razmišljati o onome što je bilo. Sada je potrebno naporno raditi, najviše što se može, jer dolazi ključni dio sezone«, zaključio je Rakitić koji je u Barceloni od ljeta 2014. godine te ima ugovor do ljeta 2021.


Hrvatski veznjak je ove sezone upisao 24 nastupa za Bacu, pri čemu je 11 puta startao od prve minute. Upisao je tri asistencije i nije zabio niti jedan gol.