Serie A

Ivana Jurića čeka najstariji derbi u povijesti talijanskog nogometa, hrvatski stručnjak želi produbiti krizu Juventusa

Portal Novi list

Ivan Jurić/Foto REUTERS

Ivan Jurić/Foto REUTERS

Možda njihov poraz u Ligi prvaka nije dobar za nas, jer se u ovakvim slučajevima često događa da igrači sljedeći susret imaju veliku emotivnu i temperamentnu reakciju - napominje hrvatski stručnjak na klupi Tora



RIJEKA Danas je na rasporedu: Derby della Mole – najstariji derbi u povijesti talijanskog nogometa. Torino, kojega vodi hrvatski stručnjak Ivan Jurić, od 18 sati dočekuje  Juventus.


– Želimo odigrati veliku utakmicu, kao i prošle godine, pogotovo drugu kada smo zasluženo pobijedili. Želimo ponoviti tu izvedbu – govorio je Jurić uoči 248. sudara torinskih klubova tvrdeći da današnje generacije nogometaša ne doživljavaju povijesni aspekt ove  utakmice.


– Za razliku od vremena kad sam ja igrao, danas nogometaši ne razmišljaju o prošlosti. Svi su jako usredotočeni na sadašnjost, na utakmicu: osjećam da žele dobro i pobijediti. Zaslužujemo, s obzirom na to što smo do sada napravili – veliku pobjedu – nastavio je Jurić.




Juventus je silno poljuljan, nakon neuspjeha u prvenstvu uslijedili su i posrtaji na europskom planu. Crno bijeli su nakon poraza u Haifi prošle srijede ostali bez šansi za prolaz skupine u Ligi prvaka. Sve češće se govori o smjeni trenera Allegrija.


– Možda njihov poraz u Ligi prvaka nije dobar za nas, jer se u ovakvim slučajevima često događa da igrači sljedeći susret imaju veliku emotivnu i temperamentnu reakciju. Prirodno je to očekivati. sjajni igrači koji sigurno ne daju sve od sebe, ali u nekim dijelovima utakmica ipak uspijevaju jako dobro iskazati svoju moć. Juveov trenutak je takav, kad loše okreneš, sve ide naopako – rekao je Jurić.


 




Standings provided by Sofascore