Legendarni napadač

IPAK OSTAJE Ibrahimović u 38. godini potpisao novi ugovor s Milanom

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Sad je vrijeme da se primimo ozbiljnog posla i krenemo. Nisam došao ovdje biti maskota. Ovdje sam da napravimo rezultat i da pomognem momčadi - rekao je Ibra



MILANO Švedski 38-godišnji napadač Zlatan Ibrahimović odlučio je još godinu dana ostati u Milanu kako bi pomogao nekad moćnom klubu na putu povratka u Ligu prvaka i u osvajanju dugo očekivanog novog vrijednog trofeja, objavili su u ponedjeljak talijanski mediji.


Ibrahimović je u siječnju ove godine po drugi put u karijeri stigao u Milan i pomogao klubu u ostvarenju niza od 13 utakmica bez poraza, što je “crveno-crnima” donijelo šesto mjesto u Serie A i plasman u kvalifikacije Europske lige.


Ibrahimović je u nedjeljnom razgovoru za klupski televizijski program i sam najavio kako je došao u Milan da bi ostao.




“Konačno je sve sređeno i mogu se vratiti tamo gdje se osjećam kao kod kuće. Sad je vrijeme da se primimo ozbiljnog posla i krenemo. Nisam došao ovdje biti maskota. Ovdje sam da napravimo rezultat i da pomognem momčadi, treneru i klubu da dovedemo Milan tamo gdje pripada”, izjavio je Ibrahimović te dodao:


“Bili smo dobri posljednjih šest mjeseci, ali ništa nismo osvojili, a ove godine mogu biti ovdje od početka. Moramo nastaviti tamo gdje smo stali, naporno raditi i žrtvovati se.”


Milan od 2011. nije osvojio nijedan važan trofej, kad su “crveno-crni” posljednji put bili prvacima Italije. Njihov zadnji nastup u Ligi prvaka bio je u sezoni 2013./14. Millan ima sedam naslova prvaka Europe i 18 trofeja za prvaka Italije.


Ibrahimović je u Milan po drugi put stigao nakon što je godinu dana proveo u američkom MLS-u igrajući za Los Angeles Galaxy. Prethodno je igrao za europske velikane Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Paris Saint-Germain i Manchester United.