Serie A

Inter u završnici umirio Lecce, Vlašić debitirao u gostujućoj pobjedi Jurićeva Torina

Hina

Matteo Darmian/Foto REUTERS

Matteo Darmian/Foto REUTERS

Hrvatski reprezentativni veznjak Marcelo Brozović igrao je za Inter do 58. minute, dok je Kristijan Bistrović igrao za Lecce do 74. minute



LECCE Talijanski nogometni doprvak Inter iz Milana u susretu 1. kola nove sezone Serie A stigao je do dramatične 2-1 (1-0) pobjede na gostovanju kod povratnika u društvo najboljih Leccea golom na samom isteku sudačke nadoknade.


Inter je odlično otvorio utakmicu i poveo golom povratnika u svoje redove Lukakua nakon samo 80 sekundi igre, no potom je zastao što mu se i osvetilo. Lecce je u 48. minuti izjednačilo golom Ceesaya, a zatim čak i bilo opasnije po suparnička vrata. Ipak, u završnici je Inter krenuo svim silama prema naprijed te u petoj minuti sudačke nadoknade stigao do pobjedničkog gola kojega je nakon ubačaja iz kuta postigao Dumfries.


Hrvatski reprezentativni veznjak Marcelo Brozović igrao je za Inter do 58. minute, dok je Kristijan Bistrović igrao za Lecce do 74. minute.




Nikola Vlašić debitirao je za Torino, u koji je stigao prije dva dana, odigravši drugo poluvrijeme u 2-1 (1-0) pobjedi sastava kojega s klupe vodi hrvatski stručnjak Ivan Jurić. Vlašić je u igru ušao umjesto drugog ovotjednog pojačanja Torina Alekseja Mirančuka koji je bio i strijelac prvog gola na utakmici u 43. minuti. Pobjedu gostiju potvrdio je Sanabria u 65. minuti, da bi utješni pogodak za Monzu postigao Mota (90+4) u posljendjoj sekundi utakmice.


 


REZULTATI 1. KOLA:


Milan – Udinese 4-2 (Hernandez 11-11m, REBIĆ 15, 68, Brahim 46 / Becao 2, Masina 45+4)
Sampdoria – Atalanta 0-2 (Toloi 26, Lookman 90+5)
Monza – Torino 1-2 (Mota 90+4 / Mirančuk 43, Sanabria 65)
Lecce – Inter 1-2 (Ceesay 48 / Lukaku 2, Dumfries 90+5)


Nedjelja:


Fiorentina – Cremonese
Lazio – Bologna
Salernitana – Roma
Spezia – Empoli


Ponedjeljak:


Verona – Napoli
Juventus – Sassuolo