Serie A

Inter juri prema naslovu, ali Antonio Conte je oprezan: “Još nije gotovo…”

Zlatko Horvat

Antonio Conte/Foto REUTERS

Antonio Conte/Foto REUTERS

Mentalitet, opakost, ponekad taj osjećaj za nanjušiti... krv. To je nešto što nam je prije nedostajalo. Sada to imamo i mi – kaže Antonio Conte, trener Intera



RIJEKA Nogometaši Intera napravili su velik korak k naslovu prvaka poslije deset godina, minimalno svladavši Cagliari u 30. kolu Serie A na San Siru. Pogodak vrijedan 11. uzastopne prvenstvene pobjede za plus 11 u odnosu na Milan donio je Matteo Darmian u 77. minuti na dodavanje Hakimija. Marcelo Brozović odigrao je cijelu utamicu za milansku momčad, dok je Ivan Perišić ostao na klupi. Interu je sada dovoljno 16 bodova u osam utakmica za potvrdu krune, koja je u proteklih devet izdanja pripala Juventusu.


– Ovo je momčad koja pokazuje stabilnost, ali već smo je demonstrirali prošle sezone. Ponekad se zaboravlja da smo osvojili 81 bod i igrali finale Europske lige. Očito ima prostora za rast i dečki to znaju. Mentalitet, opakost, ponekad taj osjećaj za nanjušiti… krv. To je nešto što nam je nedostajalo prije, a drugi su imali. Sada to imamo i mi. Blizu smo, ali još nije gotovo – kaže Antonio Conte, trener Intera.


Juventus se vratio na bod iza Milana trijumfom na Genoom. Juve je poveo lijepim udarcem Kuluševskog u otvaranju utakmice, povisio je Morata iz protunapada sredinom prvog dijela i velikog promašaja Cristiana Ronalda, koji je s tri metra pogodio vratnicu. Scamacca (49’) je malo zakomplicirao situaciju domaćinu, ali McKennie (70’) je pogodio za konačnih 3:1. Milan Badelj odigrao je čitavu utakmicu, dok je Marko Pjaca igrao drugo poluvrijeme za Genou.




Pratnja Juventusa u lovu na mjesta u Ligi prvaka također je upisala tri boda. Napoli je kao gost svladao Sampdoriju, dok je Lazio u gostima potopio Veronu Ivana Jurića pogotkom Milinković-Savića u drugoj minuti sudačke nadoknade.


Milan će se žaliti na subotnje isključenje Ibrahimovića, kojem je sudac Maresca nakon sat vremena igre u Parmi pokazao direktni crveni karton. U Milanu vjeruju da Ibrahimović, iako u sakrastičnom tonu, nije rekao ništa vrijedno isključenja te da ga je Maresca krivo razumio.


– Zlatan mi je rekao je su riječi »dakle, niste zainteresirani što vam želim reći« bile posljednje koje je uputio sucu – kaže Stefano Pioli, trener Milana, koji se vratio pobjedama, nužnim u lovu na prva četiri mjesta.


– Želimo vratiti Milan u Ligu prvaka. Imamo jaku konkurenciju u Juventusu, Atalanti, Napoliju, Laziju i Romi te zato moramo ići od utakmice do utakmice. Možda trošimo previše energije razmišljajući o budućnosti i drugim stvarima. Ako razmišljaš o utakmici za mjesec dana, ne možeš se koncentrirati na onu prvu koja dolazi – kaže Pioli.