Talijansko prvenstvo

Inter juri nenazustavljivo Seriom A, Atalanta šokirala rimski Olimpico

Igor Duvnjak

Marcelo Brozović/Foto REUTERS

Marcelo Brozović/Foto REUTERS



RIJEKA Zahuktali Inter ne staje ni tijekom prvoligaškog tjedna, jedan od konkurenata za naslov Napoli liže rane nakon što ga je šokirao Cagliari pod Vezuvom, priredivši mu itekako nemirnu noć umjesto očekivanih ugodnih snova. To su vijesti s vrha nakon sinoćnjeg 5. kola Serie A. Inter, u kojem je od početka bio hrvatski as Marcelo Brozović, skrojio je Lazio kao gosta po mjeri, matiravši ga još u prvom poluvremenu pogotkom D’Ambrosija, što se pokazalo odlučujućim. Lazio je nešto pokušavao, u nastavku je zaigrao i Immobile, ali je ispalo da rimskim gostima sinoć jednostavno u Milanu nema spasa. Momčad Antonija Contea tako samo nastavlja u svojemu pobjedničkom ritmu, drži čelo kolone nakon sezona čekanja, sa svih pet pobjeda, očito ne misli lako prepustiti vodstvo na ljestvici.


Cagliari, u kojem je do 78. minute igrao hrvatski napadač Marko Rog, nije u Napulju pristao na ulogu simpatičnog gosta s navodno apsolutnim favoritima, koji su promašivali šanse, uz to je Mertens i dva puta pogodio stativu. Stigla je im je kazna po nepisanom pravilu o neiskorištenim prilikama i gol Castra za konačno veliko slavlje kluba sa Sardinije, koji je iznenađujuće visoko na ljestvici, bodovno je čak poravnat s kandidatom za prvaka iz Napulja.


Dinamov rival Atalanta, koji se oporeavlja od brodoloma na Maksimiru, sinoć se vratila s krupnim rimskim ulovom, potopila je Romu na Olimpicu za koju je od 76. minute igrao hravtski napadač Nikola Kalinić. U pobjedničkoj momčadi iz Bergama je pak u 88. minuti zaigrao njegov sunarodnjak Mario Pašalić, u kratkom vremenu je asistent za pogodak De Roona. Rimsku bravu je otključao odlični kolubijski napadač Duvan Zapata.




– Dobro smo krenuli u campionato. Ovdje smo sada igrali dobro u prvom poluvremenu, ali smo u drugom dijelu bili još bolji – zadovoljno je komentirao Kolumbijac. – Mi sada idemo utakmicu po utakmicu. Bili smo svjersni da je bilo važno odigrati dobru utakmicu. Na terenu smo bili dobri fizički, kada nastojimo odigrati dobro, uspijevamo. To je dobro. Prošle sezone sam se više mučio, sada moram iskoristiti ovu sezonu.


Hrvatski reprezentativac Milan Badelj je bio u početnoj momčadi Fiorentine koja je na svom terenu dočekala Sampdoriju, koja se itekako muči na startu prvenstva, što su domaće »ljubičice« iskoristile i sigurno su ostvarile puni pogodak. Prvi ove sezone.


Rezultati: Roma – Atalanta 0:2 (Zapata 71’, De Roon 90’), Fiorentin a- Sampdoria 2:1 (Pezzella 31’, Chiesa 57’/Bonazzoli 79’), Inter- Lazio 1:0 (D’ Ambrosio 23’), Genoa – Bologna 0:0, Napoli – Cagliari 0:1 (Castro 87’), Parma – Sassuolo 1:0 (Bourabia 90’ ag.), Spal – Lecce 1:3 (Di Francesco 17’/Mancosu 17, 73’, Calderoni 47’).


Poredak: Inter 15, Juventus 13, Atalanta 10, Napoli 9, Cagliari 9, Roma 8, Bologna 8, Lazio 7, Torino 6, Milan 6, Parma 6, Lecce 6, Brescia 6, Sassuolo 6, Fiorentina 5, Verona 5, Genoa 5, Udinese 4, Spal 3, Sampdoria 3.